Proiectul de modernizare a Aeroportului „Stefan cel Mare” Suceava va fi coordonat de o Unitate de Management


Intră acum și în grupul de

Autorităţile judeţene aşteaptă finalizarea evaluării de către Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii a proiectului de modernizare a Aeroportului Suceava, depus la finele lui 2010, pentru a începe apoi licitaţiile.

Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a fost înfiinţată Unitatea de Management pentru coordonarea proiectului de modernizare a Aeroportului Suceava prin POS Transporturi, finanţarea CE fiind de aproximativ 40 de milioane de euro.

CJ Suceava a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru modernizarea Aeroportului Suceava, urmând să fie făcute lucrări la balizaj, la sistemul de navigaţie, la pistă şi construirea unui nou turn, valoarea proiectului care va fi promovat prin POS Transporturi fiind de 38 de milioane de euro. Soluţia de modernizare prevede executarea unei piste cu structură flexibilă având lungimea de 2.460 metri şi lăţimea de 45 de metri.

Totodată, se va construi un nou turn de control, iar sistemul de balizaj va fi din gama de dispozitive corespunzătoare categoriei a doua de operare pe direcţia 16.

Prin modernizarea aeroportului se aşteaptă creşterea economică a zonei, exploatarea la adevărata valoare a potenţialului turistic de care dispune Bucovina, dezvoltarea mediului de afaceri prin punerea în valoare a Centrului Economic şi de Afaceri Bucovina, situat în vecinătatea aeroportului, atragerea companiilor aeriene să efectueze zboruri de pe Aeroportul “Ştefan cel Mare” Suceava în special pe destinaţii externe. Valoarea întregului proiect este de 37, 856 milioane de euro.

CJ Suceava a decis ca dreptul de administrare a bunurilor din domeniul public al judeţului Suceava, care au fost predate în administrare Regiei Autonome “Aeroportul Ştefan cel Mare Suceava”, să se exercite pe durata existenţei Aeroportului Ştefan cel Mare Suceava.


Intră acum și în grupul de