L-au golit de bunurile din casa in timp ce muncea peste hotare


Intră acum și în grupul de

Plecat la muncă în străinătate să strângă un ban în plus, un bărbat de 61 de ani din comuna Muşeniţa, judeţul Suceava, s-a trezit la întoarcerea în ţară că banii câştigaţi nu-i ajung nici măcar să acopere paguba din casă.

Asta deoarece cât timp a fost peste hotare, trei hoţi s-au gândit să-l lase pe om fără bunurile mai importante din casa.

Timp de aproape nouă luni de zile, spărgătorii au lucrat în linişte, fără ca cineva să-i deranjeze, casa fiind nelocuită, iar vecinii nu au observat nimic, aşa că gospodarul a găsit casa aproape goală.

În urma activităţilor desfăşurate de cadrele Poliției orașului Siret, au fost identificaţi suspecţii de comiterea furtului ca fiind doi tineri din aceeaşi localitate în vârstă de 15 şi 20 de ani Aceştia, în perioada noiembrie 2010 – iulie 2011, au pătruns în mod repetat în locuinţă, prin forțarea unei ferestre, de unde au sustras bijuterii din aur, argint și aparatură electronică în valoare de circa 45.000 lei.

Conform Biroului de presă din cadrul IPJ Suceava, cercetările au stabilit că la comiterea furtului a participat și o a treia persoană de sex masculin de 27 de ani din municipiul Rădăuţi.

Tânărul de 20 de ani a fost reţinut şi prezentat instanţei de judecată cu propunerea de arestare preventivă iar faţă de cel de 15 ani s-a dispus cercetarea în stare de libertate pentru furt calificat, în timp ce poliţiştii încearcă să-l prindă şi pe cel de-al treilea spărgător care a dispărut de la domiciliu.


Intră acum și în grupul de