Atletism: Sportivii suceveni au debutat cu stangul Campionatele Mondiale de cadeti


Intră acum și în grupul de

Suceava este reprezentată la Campionatele Mondiale de Atletism pentru cadeţi de la Lille (Franţa) de trei sportivi, Bogdan Macovei, Iulian Chelaru şi Mihai Romaş. Băieţii au luat startul în proba de 800 de metri în chiar prima zi de întreceri, 6 iulie, Iuliana Chelaru concurând în 7 iulie în aceeaşi probă.

Mihai Romaş a ocupat locul patru în prima serie de calificări a probei de 800 de metri cu timpul de 1.53.54 şi nu a reuşit să se califice în semifinale. Nici colegul său Bogdan Macovei, campion naţional al probei nu a avut mai mult succes el sosind abia al şaselea în seria a VI-a cu timpul de 1.54.84 mult peste timpul său cel mai bun.

Din păcate, nici Iuliana Chelaru nu a prins o zi bună în proba ei favorită ea venind a şasea în seria a II-a a probei cu timpul de 2.13.30 cu aproape şapte secunde mai slab decât recordul ei personal. Atleţii suceveni pregătiţi de Iustin Tătărău, Elena Ţâmpău şi Toader Flămând se vor revanşa în proba de 1.500 de metri.

Singura sportivă din delegaţia României care s-a descurcat în prima zi a Mondialelor a fost Bianca Răzor, care a câştigat prima serie a probei de 400 de metri şi s-a calificat în semifinale cu al patrulea timp.


Intră acum și în grupul de