Stelian Bursuc, antrenorul principal al echipei CS Universitatea Suceava: „Vrem sa ne completam lotul pe posturile deficitare cu jucatori tineri”


Intră acum și în grupul de

Ocupanta locului trei al ediţiei 2010-2011 a Ligii Naţionale de handbal masculin, CS Universitatea Suceava şi-a reluat pregătirile în perspectiva noului sezon competiţional. Deocamdată sportivii suceveni se află în perioada de reacomodare la efort, pentru ca în data de 18 iulie ei să efectueze un stagiu de pregătire centralizată de 10 zile la Piatra Neamţ.

Din lotul formaţiei sucevene care a încheiat pe podiumul de premiere campionatul trecut lipsesc patru jucători de bază, Pralea, Adomnicăi, Ciubotariu şi Dediu, transferaţi la alte grupări, primul jucător venit la formaţia suceveană fiind luxemburghezul Eric Schroeder. În pregătiri cu CS Universitatea Suceava şi foarte aproape de „înregimentare” se află Cântec şi Amihăiesei de la CSM Oradea.

„Deocamdată primul venit la echipa noastră este Eric Schroeder, component al echipei naţionale a Luxemburgului care va fi adversara selecţionatei României împreună cu Belarusul în preliminariile pentru Mondiale. Pentru moment în pregătiri cu noi se mai află Cântec şi Amihăiesei de la CSM Oradea, ei urmând să semneze cu noi în curând. Perioada de transferări nu s-a încheiat şi vor mai apărea jucători noi în lotul Universităţii Suceava.

În ceea ce priveşte partea de prezentare şi marketing în acest an vom putea oferi iubitorilor handbalului sucevean produse personalizate, şepci, tricouri, fulare, fanioane şi alte accesorii”, a declarat directorul de marketing al CSU Suceava, Bogdan Bulină.

Noul antrenor principal al grupării CS Universitatea Suceava, Stelian Bursuc a ţinut să menţioneze faptul că după definitivarea lotului de jucători se va putea fixa obiectivul pentru acest sezon competiţional.

„Am făcut programul de pregătire pentru perioada premergătoare începerii campionatului, dar atâta timp cât nu ştim pe ce jucători ne bazăm nu putem să ştim ce obiectivul putem atinge în acest an. De la echipa noastră au plecat patru jucători cu mare experienţă şi ei vor fi înlocuiţi cu sportivi foarte tineri. Mai mult şi Chiruţ va lipsi două luni de zile după noua operaţie.

Ne-am axat pe tinereţe şi dorinţă de afirmare pentru acest sezon competiţional şi pe lângă cei doi orădeni, urmărim şi câţiva jucători de la Centrul de Excelenţă din Sighişoara. A venit rândul ca şi jucătorii care au evoluat mai puţin pentru CS Universitatea Suceava să arate de ce sunt în stare.

Avem nevoie de jucători pe posturile de portar, pivot şi linia de 9 metri. Suceava s-a bazat întotdeauna pe unitatea de grup şi sperăm ca acest lucru să se întâmple şi în acest an”, a afirmat tehnicianul Stelian Bursuc.

Cel mai nou venit în lotul formaţiei CSU Suceava este luxemburghezul Eric Schroeder. „Am ales Suceava pentru că este un loc în care cred că pot progresa mai mult. În ultima ligă unde am jucat se fac 5-6 antrenamente săptămânal, faţă de 9-10 aici şi acest lucru este benefic pentru mine. Nu am văzut încă prea multe din oraşul Suceava, dar ce am văzut îmi place şi colegii mei s-a străduit din plin să mă simt binevenit aici. Sper să facem treabă bună în acest an”, a spus pivotul luxemburghez.

Unul din „veteranii” lotului formaţiei CS Universitatea Suceava care a ales să continue să joace aici este extrema stângă Adi Mitrea. „Poate şi din patriotism local, dar mai ales datorită familiei am rămas la Suceava. Copilul meu are doar un an şi jumătate şi am crezut de cuviinţă să nu schimbăm mult din lume ape care abia o cunoaşte. Oricum, a contat mult şi faptul că vom evolua într-o cupă europeană. Ne-au plecat din echipă patru jucători cu experienţă şi se pare că în acest an va trebui să ne bazăm pe elanul tineresc. Sunt convins că se vor mai realiza transferuri la echipa noastră şi vom avea şi în acest an un cuvânt de spus în Liga Naţională”, a afirmat Adi Mitrea.


Intră acum și în grupul de