Tigari de contrabanda, ascunse in borcane de bulion si canistre de plastic


Intră acum și în grupul de

Nu mai puţin de trei persoane au primit la intrarea în Punctul de Trecere al Frontierei Siret, amenzi de trei sau chiar patru ori mai mari decât valoarea ţigărilor de contrabandă pe care au încercat să le introducă în ţara noastră din Ucraina.

Cel mai interesant dintre cazuri a fost acela în care la vamă s-a prezentat pentru a intra în ţară conducând un autoturism marca Dacia, o persoană de sex feminin în vârstă de 39 de ani, domiciliată în municipiul Botoşani.

„După controlul documentelor de călătorie, echipa de control a trecut la verificarea mijlocului de transport, ocazie cu care au fost descoperite ascunse şi nedeclarate în vederea sustragerii de la controlul vamal, în borcane de bulion şi într-o canistră din plastic un număr de 276 pachete de ţigări marca „Monte Carlo”, de provenienţă ucraineană”, ne-a declarat comisar Ilie Poroch-Seriţan din cadrul IJPF Suceava.

„Ţigările în valoare de 1.165 lei, au fost reţinute în vederea confiscării de către organele vamale, iar persoana în cauză a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 lei. Totodată autoturismul marca „ Dacia ”, a fost indisponibilizat în P.T.F. Siret până la achitarea amenzii contravenţionale”, au mai adăugat sursele citate.

Aceeaşi soartă, amendă contravenţională şi reţinerea autovehiculelor cu care se deplasau până la achitarea contravenţiei, s-au ales şi alte două persoane de sex masculin care au încercat să intre în ţară, prin acelaşi Punct de Trecere al Frontierei, cu ţigări de contrabandă ascunse în bagajele personale, locaşul roţii de rezervă sau lipite de corp cu bandă adezivă.


Intră acum și în grupul de