Flutur e multumit de cum merg lucrarile la drumul judetean Poiana Micului-Sucevita


Intră acum și în grupul de

Drumarii care se ocupă cu lucrările de modernizare a drumului judeţean, Poiana Micului-Suceviţa au primit, joi dimineaţă, vizita de lucru a şefului administraţiei judeţene, Gheorghe Flutur. După ce a inspectat lucrările, preşedintele CJ Suceava s-a declarat mulţumit de calitate şi ritmul acestora, evidenţiind importanţa, din punct de vedere turistic, a investiţiei în valoare de 4,5 milioane de euro finanţată din fonduri europene prin Programul Operaţional Regional.

„Suntem pe unul din cele mai importante trasee turistice din Bucovina drumul care leagă Mănăstirea Humorului de Suceviţa, DJ 177. Porţiunea aceasta de drum figurează făcută încă din vremea de dinainte de 1989, dar din păcate nu a fost asfaltat. Este o investiţie care va lega două bazine turistice extrem de importante, bazinul Moldovei, Voroneţ, Mănăstirea Humorului de Mănăstirea Suceviţa şi ieşirea pe Valea Sucevei. Asta este poate cea mai importantă strategie de legare a mănăstirilor pe drumurile cele mai scurte.

Mă bucur că am putut să dăm startul acestei investiţii pentru că la capăt mai urmează o investiţie de aproape 11 kilometri de drum prin pădure, unde va trebui să şi defrişăm ceva ca să ajungem la Suceviţa. Este un drum al pelerinilor, al turiştilor şi un drum al locuitorilor care aşteaptă de foarte mult timp modernizarea. Sunt convins că în această toamnă vom finaliza acest traseu şi oamenii vor putea circula în condiţii optime fără praful care este acum”, a spus Flutur.

Lucrările de modernizare sunt executate de consorţiul format din firmele Con Bucovina Suceava şi Cominco Bucureşti, termenul final al investiţiei fiind luna mai 2012. Vor fi reabilitaţi 10,875 de kilometri de drum judeţean, însă investiţia mai presupune realizarea a 11 kilometri de drumuri laterale şi a peste 30 de podeţe.


Intră acum și în grupul de