Autoritatile sucevene au luat masuri pentru combaterea caniculei


Intră acum și în grupul de

Ca urmare a instituirii codului galben de caniculă pentru perioada 14 – 17 iulie a.c., în baza dispoziţiilor Prefectului judeţului Suceava, autorităţile administraţiilor locale au luat măsuri pentru monitorizarea evoluţiei fenomenelor meteorologice, în vederea asigurării intervenţiei în timp util de la apariţia unei situaţii de urgenţă, se arată într-un comunicat de presă al Prefecturii judeţului Suceava.

Potrivit documentului citat, în acest sens, la nivelul municipiului Suceava au fost înfiinţate un număr de 5 puncte de prim ajutor, ce sunt amplasate în zonele cele mai aglomerate din municipiu, respectiv Piaţa Centrală, Piaţa Mică, Piaţa Burdujeni, Piaţa En-gross Burdujeni şi în Bazarul Suceava. Totodată în oraşul Gura Humorului funcţionează un punct de prim ajutor ce este amplasat în faţa Muzeului Tradiţiilor Populare din localitate.

“Precizăm că, până în prezent, nu sunt înregistrate cazuri de hipertermie şi nici avarii în sistemele centralizate de distribuire a utilităţilor, respectiv apă potabilă, electricitate, gaze naturale şi asigură că toate instituţiile implicate în gestionarea situaţiei sunt pregătite să intervină la nevoie”, se mai menţionează în comunicatul remis de Prefectura Suceava.

Amintim că potrivit unei atenţionări emise de meteorologi, începând de joi şi până duminică, sucevenii se vor confrunta cu o vreme caniculară, cu temperaturi ce vor depăşi, pe arii extinse, 35 de grade şi un indice de confort termic (ITU) ce se va situa peste pragul critic de 80.


Intră acum și în grupul de