Un pas mic pentru aeroport, un pas mare pentru judetul Suceava (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

“Am mai făcut un pas pentru modernizarea Aeroportului << Ştefan cel Mare >> de la Suceava. Lupta mea este de mult timp pentru modernizarea acestei aerogări, am căutat permanent investitori pentru iniţierea unui parteneriat public-privat sau alte forme de finanţare dar din păcate sunt foarte multe aeroporturi şi nu este uşor de găsit fonduri” a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, marţi în cadrul unei conferinţe de presă.

Declaraţiile şefului administraţiei publice judeţene vin după ce membrii deliberativului judeţean întruniţi în şedinţă ordinară şi-au dat acordul în unanimitate pentru derularea proiectului de modernizare a aerogării sucevene.

Conform autorităţilor judeţene, urmează să fie făcute lucrări la sistemul de balizaj şi cel de navigaţie, la pistă şi va fi construit un nou turn, valoarea proiectului care va fi realizat prin POS Transporturi fiind de 38 de milioane de euro. În acelaşi timp soluţia de modernizare prevede executarea unei piste cu structură flexibilă având lungimea de 2.460 metri şi lăţimea de 45 de metri.

“În ce priveşte finanţarea proiectului, este vorba de 70% fonduri europene iar restul de 30% trebuie acoperite de la bugetul de stat şi judeţean. Consiliul Judeţean va depune în continuare toate eforturile necesare pentru că în privinţa modernizării aeroporturilor este o concurenţă foarte mare, iar noi ne luptăm cu judeţele Iaşi şi Bacău, dar din câte ştiu suntem primul judeţ din Moldova care a depus un astfel de proiect”, a mai adăugat Gheorghe Flutur.

Prin modernizarea aeroportului se aşteaptă creşterea economică a zonei, exploatarea la adevărata valoare a potenţialului turistic de care dispune Bucovina precum şi dezvoltarea mediului de afaceri prin punerea în valoare a Centrului Economic şi de Afaceri Bucovina, situat în vecinătatea aeroportului.

CJ Suceava a decis ca dreptul de administrare a bunurilor din domeniul public al judeţului Suceava, care au fost predate în administrare Regiei Autonome “Aeroportul Ştefan cel Mare Suceava”, să se exercite pe durata existenţei Aeroportului “Ştefan cel Mare” Suceava.


Intră acum și în grupul de