17 posturi pentru medicii rezidenti, la Suceava (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

La nivelul judeţului Suceava au fost scoase la bătaie 17 posturi pentru medicii rezidenţi, a anunţat purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, Adrian Popescu, marţi, în cadrul unei conferinţe de presă.

Potrivit acestuia, în fiecare toamnă are loc concursul pentru licenţiaţii în medicină. Aceştia optează pentru o formă de specializare care poate fi „pe post”, ceea ce înseamnă că medicul încheie un contract cu o unitate sanitară, unde pe o perioadă de 5 ani trebuie să lucreze, respectiv „pe loc” – candidatul intră pe un număr de locuri care se redistribuie în ţară, oriunde este nevoie de un medic, iar medicul este liber să meargă în orice unitate sanitară doreşte, sau să plece în străinătate, fiind liber de acest contract.

Aceste posturi sunt de interes şi se vor vacanta peste patru sau cinci ani, în funcţie de cât durează specializarea medicală respectivă, iar unităţile sanitare, în funcţie de aceste aspecte îşi fac calcule, respectiv necesarul de medici.

„Este vorba de 17 posturi. DSP Suceava a scos 4 posturi de medici pentru specializările epidemiologie, igienă, medicină de laborator şi sănătate publică şi management. Spitalul Judeţean „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava a scos 2 posturi de medici urgentişti, apoi Spitalul Municipal Rădăuţi scoate 5 posturi de medici, două pe medicină de urgenţă pentru CPU, un post de medic de Terapie Intensivă, un post pentru Secţia de Neonatologie şi un post pentru compartimentul de Diabet. Spitalul Câmpulung Moldovenesc a scos 5 posturi, unul la Cardiologie, unul pentru compartimentul de Neonatologie, un post de medic pediatru şi un post de medic de anestezie şi terapie intensivă, iar spitalul Vatra Dornei doreşte un medic neonatolog la compartimentul Neonatologie”, a informat Adrian Popescu, purtător de cuvânt în cadrul DSP Suceava.


Intră acum și în grupul de