Un autotren scapat de sub control s-a oprit in curtea unui magazin alimentar in comuna Vadu Moldovei din judetul Suceava

Un TIR înmatriculat în Ucraina, scăpat de sub control de către şoferul acestuia, s-a oprit în curtea unui magazin alimentar de pe raza localităţii Vadu Moldovei, judeţul Suceava, la doar doi metri de clădirea acestuia.

Doar gardul împrejmuitor din beton care a mai blocat viteza autotrenului a făcut ca o nenorocire să nu se întâmple.

Toată întâmplarea a fost trăită pe viu de mai mulţi clienţi aflaţi în momentul producerii accidentului chiar în curtea magazinului şi care spun că doar Dumnezeu i-a ocrotit şi nu le vine să creadă că au scăpat cu viaţă.

Tot ei au fost cei care au sunat la 112 chemând în ajutor pompierii Detaşamentului Fălticeni care s-au deplasat la faţa locului cu o maşină de descarcerare şi un echipaj SMURD.

“Militarii au luat măsurile de siguranţă specifice în astfel de cazuri – balizarea zonei, deconectarea bornelor de la acumulator şi verificarea eventualelor scurgeri de carburanţi fiindu-i acordate în acelaşi timp îngrijiri medicale unei persoane care era pasager în cabina autotrenului”, ne-a declarat plt.maj Alin Găleată, din cadrul ISU Suceava.

Imediat, la faţa locului au sosit şi un echipaj din cadrul Compartimentului Rutier Fălticeni care a constatat că în jurul orei 11.25, conducătorul auto de 52 ani, cetățean ucrainean, în timp ce conducea un autotractor ce tracta o semiremorcă din direcția Roman către Fălticeni, din cauza oboselii, a adormit la volan, a pătruns pe sensul opus de mers, a rulat aproximativ 25 metri prin șanțul din partea stângă, după care a lovit un moped şi o bicicletă, precum și un parapet din beton și gardul din dreptul magazinului oprindu-se la doi metri de clădire.

Din fericire, incidentul s-a terminat doar cu producerea de pagube materiale, iar traficul rutier din zonă nu a fost intrerupt la fața locului deplasându-se şi un reprezentant din cadrul ARR – Agenția Suceava pentru stabilirea timpilor de conducere și odihnă ale şoferului urmând a se lua măsurile ce se impun.