Un autotren scapat de sub control s-a oprit in curtea unui magazin alimentar in comuna Vadu Moldovei din judetul Suceava


Intră acum și în grupul de

Un TIR înmatriculat în Ucraina, scăpat de sub control de către şoferul acestuia, s-a oprit în curtea unui magazin alimentar de pe raza localităţii Vadu Moldovei, judeţul Suceava, la doar doi metri de clădirea acestuia.

Doar gardul împrejmuitor din beton care a mai blocat viteza autotrenului a făcut ca o nenorocire să nu se întâmple.

Toată întâmplarea a fost trăită pe viu de mai mulţi clienţi aflaţi în momentul producerii accidentului chiar în curtea magazinului şi care spun că doar Dumnezeu i-a ocrotit şi nu le vine să creadă că au scăpat cu viaţă.

Tot ei au fost cei care au sunat la 112 chemând în ajutor pompierii Detaşamentului Fălticeni care s-au deplasat la faţa locului cu o maşină de descarcerare şi un echipaj SMURD.

“Militarii au luat măsurile de siguranţă specifice în astfel de cazuri – balizarea zonei, deconectarea bornelor de la acumulator şi verificarea eventualelor scurgeri de carburanţi fiindu-i acordate în acelaşi timp îngrijiri medicale unei persoane care era pasager în cabina autotrenului”, ne-a declarat plt.maj Alin Găleată, din cadrul ISU Suceava.

Imediat, la faţa locului au sosit şi un echipaj din cadrul Compartimentului Rutier Fălticeni care a constatat că în jurul orei 11.25, conducătorul auto de 52 ani, cetățean ucrainean, în timp ce conducea un autotractor ce tracta o semiremorcă din direcția Roman către Fălticeni, din cauza oboselii, a adormit la volan, a pătruns pe sensul opus de mers, a rulat aproximativ 25 metri prin șanțul din partea stângă, după care a lovit un moped şi o bicicletă, precum și un parapet din beton și gardul din dreptul magazinului oprindu-se la doi metri de clădire.

Din fericire, incidentul s-a terminat doar cu producerea de pagube materiale, iar traficul rutier din zonă nu a fost intrerupt la fața locului deplasându-se şi un reprezentant din cadrul ARR – Agenția Suceava pentru stabilirea timpilor de conducere și odihnă ale şoferului urmând a se lua măsurile ce se impun.


Intră acum și în grupul de