Oana Badea, secretar de stat in Ministerul Educatiei: „1 septembrie va insemna o schimbare la fata a intregului sistem de invatamant preuniversitar” (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Prezentă la Suceava cu ocazia întrunirii de lucru a ministrului Educaţiei Daniel Petru Funeriu cu inspectorii şcolari generali din ţară, Oana Badea, secretar de stat în cadrul Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului (MECTS) a dat garanţii că data de 1 septembrie va însemna o schimbare la faţă a întregului sistem de învăţământ preuniversitar.

“Cele 67 de metodologii supuse dezbaterii cu sindicatele, au trecut testul sindicatelor. Vă aduc la cunoştinţă faptul că în cursul zilei de miercuri, cele trei sindicate, prezente fiecare cu câte doi reprezentanţi la sediul Ministerului Educaţiei au recunoscut şi validat procedura de dezbatere asupra redactării metodologiilor. În acest fel, cele 67 acte normative de tip legislaţie secundară îşi au deja undă verde, după ce, bineînţeles, domnul ministru Daniel Petru Funeriu va semna ordinele de ministru. În fapt, 1 septembrie va însemna o schimbare la faţă a întregului sistem de învăţământ preuniversitar”, a asigurat Oana Badea.

„De la anul, reintroducem ora de lectură obligatorie în învăţământul I-VIII. Revenim la ceea ce era bun”

Întrebată ce vor face cei de la Minister pentru ca elevii din România să aibă un parcurs mai bun la viitoarele examene naţionale, Oana Badea a declarat că “răspunsurile vor veni după întâlnirea de lucru care se desfăşoară pe parcursul zilei de astăzi, la Suceava, cu inspectorii şcolari generali, şi se duc spre două direcţii mari, una fiind întărirea calităţii resursei umane cu care elevii vor lucra. Veţi observa că după ce modificările aduse metodologiei vor fi publicate în Monitorul Oficial, sperăm chiar astăzi, că la clase vor putea ajunge mai ales titulari şi suplinitori calificaţi care au fost validaţi de concursurile naţionale. În acest moment, şansa este doar aceea de a obţine o notă conform unei evaluări naţionale standardizate. În ceea ce priveşte a doua direcţie, de la anul reintroducem ora de lectură obligatorie în învăţământul I-VIII. Revenim la ceea ce era bun”.

Oana Badea a mai anunţat că, începând cu anul şcolar viitor, se vor lua şi măsuri concrete cu privire la eliminarea supraevaluării la clasă, lucru care potrivit acesteia, denatura imaginea asupra viitorului examen, atât pentru elevi, cât şi pentru părinţii acestora, respectiv se vor lua măsuri pentru un control asupra absenţelor. “Măsurile sunt concrete şi vor lua acea formă care va aduce maximum de rezultat pozitiv pentru elevii noştri. Întâlnirea de la Suceava este una care va schimba la faţă întreaga muncă de la clasă începând cu 12 septembrie, prima zi de şcoală”, a completat Badea.


Intră acum și în grupul de