Santiere de peste 90 de milioane de euro in judetul Suceava pentru refacerea infrastructurii rutiere (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Judeţul Suceava se va transforma, începând cu luna august, într-un mare şantier pentru refacerea infrastructurii rutiere. Cel puţin aşa a anunţat conducerea administrativă a judeţului prin vocea şefului acesteia, Gheorghe Flutur, pe parcursul zilei de duminică.

Conform declaraţiilor acestuia, în sfârşit a venit şi un răspuns din partea conducerii Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului cu privire la derularea proiectului depus prin PNDI (Planul Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii) în ce priveşte judeţul Suceava, vineri fiind adjudecată licitaţia privind desemnarea societăţii care se va ocupa cu derularea lucrărilor.

Este vorba despre un pachet comun de lucrări care vizează judeţul nostru şi Botoşani, de unde doar pentru Suceava valoarea proiectului se ridică la suma de circa 90 de milioane de euro.

„Este primul pachet adjudecat şi este o bucurie pentru noi deoarece vom putea demara în cel mai scurt timp lucrările efective la o serie întreagă de drumuri care au atât caracter turistic cât şi unul de dezvoltare economică.

În primul rând, este vorba de drumurile judeţene care leagă Vatra Dornei de Bilbor (Topliţa), cel care leagă Vatra Dornei de Coşna, Valea Ilvelor spre Bistriţa Năsăud, şoseaua ce face legătura între Stulpicani cu Codrii Seculari, apoi Suceava – Mănăstirea Dragomirna şi Suceava – Ipoteşti – Bosanci – Udeşti.

În acelaşi proiect este cuprinsă însă şi reabilitarea a 143 de străzi din municipiul Rădăuţi precum şi alte artere de circulaţie importante de pe raza localităţilor Frasin, Liteni, Caşvana, Broşteni, Vicovu de Jos, Muşeniţa sau Bogdăneşti.

„Este cel mai mare program de dezvoltare a infrastructurii pe care l-a cunoscut vreodată judeţul Suceava şi nu ne vom opri aici pentru că ne pregătim să dăm drumul celei de-a doua etape de dezvoltare a reţelei de apă şi canal în care sunt cuprinse mai multe localităţi”, a mai declarat Gheorghe Flutur.

Conducerea deliberativului judeţean este convinsă că după disconfortul fizic produs de derularea lucrărilor se vor vedea imediat efectele benefice ale acestor investiţii, fiind vorba aici despre turişti şi investitori pentru crearea de noi locuri de muncă.


Intră acum și în grupul de