Doua minore au murit in aceeasi zi, in urma unor accidente de circulatie inregistrate pe raza judetului Suceava


Intră acum și în grupul de

Pe lângă numeroasele accidente de circulaţie înregistrate pe arterele de circulaţie din judeţul Suceava, care s-au soldat doar cu pagube materiale, ziua de duminică a fost marcată şi de pierderea a două vieţi omeneşti. Este vorba despre două fete minore, una de doar patru ani din localitatea Câmpulung Moldovenesc şi una de opt ani din comuna Valea Moldovei.

Incidentele au avut loc la distanţă de două ore unul faţă de celălalt, iar în ciuda tuturor eforturilor depuse de medicii de pe ambulanţele SMURD, viaţa micuţelor nu a mai putut fi salvată.

Primul accident s-a semnalat în jurul orei 18:25, pe str. Calea Transilvaniei din municipiul Câmpulung Moldovenesc, când un taximetrist de 32 de ani din localitate a surprins şi accidentat mortal o fetiţă de patru ani care, conform cercetărilor efectuate de poliţişti, a fost lăsată nesupravegheată doar pentru câteva momente, suficiente însă pentru ca minora să se angajeze în traversarea străzii în fugă.

Cel de-al doilea incident a avut loc în comuna Valea Moldovei. Aici, în jurul orei 20:30, un bărbat de 42 de ani dat cu maşina peste o fetiţă de 8 ani în timp ce aceasta se juca liniştită.

Conform datelor puse la dispoziţie de către Biroul de presă al IPJ Suceava, şoferul se deplasa pe DC Mironu în interiorul localităţii dar pentru că nu a adaptat viteza la condiţiile de drum în curbă la dreapta, şi fiind şi sub influenţa băuturilor alcoolice, a pierdut controlul asupra direcţiei, părăsind partea carosabilă prin partea dreaptă. Autoturismul a lovit frontal poarta de acces în curtea unei locuinţei îndoind unul din stâlpii porţii de acces, iar apoi a lovit-o pe minoră localnică, care se afla în curtea locuinţei, rezultând decesul acesteia.

Văzând ce a făcut, conducătorul auto a abandonat autoturismul şi a părăsit locul accidentului fără încuviinţarea poliţiei, fiind identificat ulterior.

„Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,49 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Totodată, pe numele său s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de ucidere din culpă şi părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea poliţiei, dispunându-se măsura reţinerii pe o perioadă de 24 ore, urmând să fie prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă”, ne-a mai informat IPJ Suceava.


Intră acum și în grupul de