O noua problema majora pe capul traficantilor de tigari – politistii din trafic


Intră acum și în grupul de

Nici o zi nu trece aproape fără ca echipajele mobile de control în traficul rutier aparţinând IPJ Suceava să nu găsească cel puţin un traficant de ţigări de contrabandă care încearcă să scape. Doar pe parcursul zilei de joi doi şoferi din judeţul Suceava au rămas fără autoturismele din dotare după ce au fost prinşi de poliţişti.

Primul incident s-a înregistrat la ora 16:00, când lucrătorii Poliţiei oraşului Solca au organizat un filtru la intersecția DN 2E cu DN 2K, iar la un moment dat au observat un autoturism înmatriculat în străinătate, care la vederea echipajului de poliție, a schimbat direcția de mers în sens invers şi a intrat pe un drum ce duce în câmp spre terenuri agricole.

Echipele de ordine nu au stat prea mult pe gânduri şi au pornit imediat în urmărirea autoturismului. La scurt timp acesta a fost găsit abandonat lângă un lan de porumb, iar un bărbat care fugea, a fost prins ulterior.

„Cu ocazia legitimării a fost identificat un bărbat de 33 ani din orașul Vicovu de Sus, care a declarat că nu are legătură cu autoturismul abandonat și că se afla întâmplător în zonă” ne-a transmis Biroul de presă din cadrul IPJ Suceava. Imediat poliţiştii şi-au dat seama şi de ce omul nu recunoaşte. Procedându-se la examinarea interiorului autoturismului abandonat au fost identificate 5.000 pachete de țigări de provenienţă extracomunitară în valoare de 45.000 lei, marfă ce a fost ridicată în vederea confiscării, iar autoturismul a fost indisponibilizat la sediul Poliţiei oraşului Solca.

Şoferul s-a ales cu dosar penal pentru contrabandă cum a păţit şi un alt locuitor al judeţului în vârstă de 44 de ani, două ore mai târziu.

Acesta a fost prins de lucrători din cadrul Poliţiei municipiului Fălticeni care au oprit pentru control pe DN 2E pe raza comunei Cornu Luncii un autoturism în care au fost găsite 2.500 pachete de ţigări extracomunitare, pentru care conducătorul auto nu a putut prezenta documente de provenienţă.

Întreaga cantitate de ţigări în valoare de 22.437 lei a fost ridicată în vederea confiscării, iar autoturismul a fost indisponibilizat la sediul Poliţiei municipiului Fălticeni.


Intră acum și în grupul de