Pe toate santierele din judet se trage tare cat mai este vreme buna. Verificarile la fata locului il linistesc pe presedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur. (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Preşedintele administraţiei publice judeţene, Gheorghe Flutur, a ţinut să facă un control fulger pe parcursul zilei de joi pe o buna parte dinre şantierele care sunt la ora actuală în judeţul Suceava pentru a se convinge la faţa locului despre starea lucrurilor.

Primul obiectiv vizat de şeful CJ Suceava a fost podul rutier de la Vereşti, unul puternic afectat de inundaţiile abătute asupra nordului Moldovei la mijlocul anului trecut. În urma discuţiilor purtate cu reprezentanţii societăţii CIVICA, răspunzătoare pentru efectuarea lucrărilor, conducerea administrativă s-a arătat mulţumită de modul în care se munceşte, fiind convinsă că podul va fi redat circulaţiei rutiere pe parcursul lunii noiembrie chiar dacă termenul de finalizare este stabilit pentru luna februarie a anului viitor.

„Am toată convingerea că lucrările la acest pod de 189 de metri lungime vor fi terminate în noiembrie. Acum se lucrează la devierea albiei pentru a se putea finaliza ultimele lucrări şi refacerea celor cinci piloni afectaţi. Ceea ce sper să se păstreze aici este legat de interzicerea de exploatare în albie pentru că dacă se va prelua în continuare balastru în aval de pod atunci coboară nivelul apei care va săpa din nou la pilonii podului şi trebuie să recunoaştem că pe lângă dezastrele naturale un aport important în valoarea pagubelor produse este reprezentat şi de exploatarea iraţională a balastierelor în această zonă şi nu numai” a declarat Gheorghe Flutur.

Lucrările de refacere a podului distrus se ridică la valoarea de aproximativ 58 de miliarde de lei vechi banii necesari fiind alocaţi din partea Guvernului României. Un alt pod aflat în plină refacere este la Roşcani unde în ciuda întârzierilor înregistrate de firma constructoare s-a reuşit recuperarea timpilor pierduţi şeful CJ Suceava, Gheorghe Flutur având speranţa că şi la acest obiectiv se va respecta termenul de execuţie.

Bunesti este un exemplu pentru multe comune din judetul Suceava considera seful CJ Suceava, Gheorghe Flutur

Conducerea executivului judeţean este de părere că oricând localitatea Buneşti poate fi luată oricând drept exemplu de conducerile multor administraţii locale sucevene. Cel puţin aşa a declarat şeful Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur, după ce a inspectat modul de implementare a unui proiect de dezvoltare a zonelor rurale, măsura 322, în această comună. Proiectul vizează modernizarea a 6 km de drum comunal, 5,4 km de canalizare precum şi realizarea unei staţii de epurare. Aici lucrările sunt în plină derulare avându-se în vedere că punctul terminus este stabilit pentru finele lunii octombrie a acestui an, reuşindu-se finalizarea a 85% din drum şi circa 60% din reţeaua de canalizare şi staţie.

În acelaşi timp edilul şef al comunei, Gheorghiţă Beraru, se laudă şi cu primul câmp eolian care va putea fi întâlnit în judeţ, ce va cuprinde 15 turbine eoliene pentru amplasarea cărora au fost eliberate deja certificatele de urbanism. „Este adevărat că în derularea proiectelor pe bani europeni te mai întâlneşti uneori şi cu tot felul de probleme, de greutăţi, dar dacă facem un calcul suma fondurilor europene ce s-au reuşit a se aduce în comuna noastră până acum reprezintă venitul propiu al localităţii pe circa 100 de ani” a declarat Georghiţă Beraru.

La Capu Campului si Ilisesti nimeni nu are voie sa se odihneasca

Alte două şantiere mari în judeţul Suceava, deschise tot prin proiecte ce se bucură de fonduri europene pe măsura 3.2.2, se află în localităţile Capu Câmpului şi Ilişeşti. Ridicându-se la valoarea aproximativă de 4 milioane de euro în primul caz şi circa 2,5 milioane de euro pentru cea de-a doua localitate amintită, ambele vizează dezvoltarea zonelor rurale prin refacerea infrastructurii rutiere şi conservarea şi promovarea tradiţiilor populare.

„Nu trebuie să lăsăm nicio zi în care vremea ne permite să nu fim prezenţi pe şantiere, sunt multe lucrările ce trebuie derulate şi nu avem voie să pierdem timpul” a declarat Gheorghe Flutur care a mai ţinut să amintească faptul că „deja se pregăteşte un nou proiect pe POR (Programul Operaţional Regional) care vizează refacerea drumului judeţean ce face legătura dintre Ilişeşti şi Ciprian Porumbescu, un proiect de aproape 4 milioane de euro, un drum care are nevoie de foarte multe lucrări care trebuie să stopeze alunecările de teren existente în zonă”.


Intră acum și în grupul de