Ce ii impiedica pe elevii din echipa de karting a Palatului Copiilor Suceava, sa faca performanta in competitii ?


Intră acum și în grupul de

Deşi s-au întors cu diplome de la ultimul concurs de karting la care au participat – Concursul Interjudeţean de Karting „Cupa Caraşului”, ediţia a VIII-a – la fiecare competiţie de acest gen, elevii de la cercul de Karting al Palatului Copiilor Suceava se lovesc de problema motorizării învechite.

“La competiţia de la Reşiţa am participat cu şase copii, din păcate doar patru au putut intra în competiţie din cauza suprapunerii vârstelor. Cei patru elevi au obţinut menţiuni, participând doar la trei categorii, din cele şase existente, asta datorită capacităţii cilindrice a motoarelor. Astfel, Alexandru Cristina, elev în clasa a V-a, la Şcoala cu clasele I-VIII, nr.9 Suceava, alături de Andrei Mariei, elev în clasa a V-a, la Şcoala “Ion Creangă”, au participat la Categoria – clasa Puffo (8-9 ani, 60 cmc). Robert Semeniuc, elev în clasa a V-a, la Şcoala “Mihai Eminescu”, s-a remarcat la categoria Mini (10-12 ani, 60 cmc), iar Ionuţ Cîrlan, elev în clasa a IX-a, la Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară Suceava, a concurat la categoria – Mobra Junior”, a declarat prof. Beatrice Choleva, pentru NewsBucovina.ro.

Deşi este mulţumită de capacităţile copiilor pe care îi pregăteşte la cercul de Karting din cadrul Palatului Copiilor Suceava, profesoara recunoaşte că cei mici nu-şi pot dovedi abilităţile pe care le au şi la alte categorii din concurs, din cauza lipsei kart-urilor cu motorizare mai mare. “Ne lipsesc motoarele pentru celelalte clase de concurs, cum ar fi – motor de 50 cmc fără cutie, motor de 80 cmc fără cutie, motor de 100 cmc fără cutie. Avem parte şi de sprijinul părinţilor copiilor care frecventează orele de karting, însă nu este suficient. De exemplu, un motor de 50 cmc constă în jur de 1.500 euro. Copiii sunt bine pregătiţi, sunt competitivi, dar noi nu avem baza materială pentru a putea face performanţă participând şi la alte clase din concurs”, a explicat Beatrice Choleva.

Dacă nu vor reuşi să achiziţioneze kart-urile necesare până la următoarele competiţii, cei mici se vor vedea nevoiţi să nu participe în concurs.
Următorul concurs este cel Naţional (Interjudeţean) de Karting Şcolar, intitulat “Villa Karul”, ediţia I, care se va desfăşura în perioada 18-20 august, iar în septembrie sunt preconizate alte după competiţii, la Turda şi la Oradea.

“Intenţionăm să ne prezentăm şi la alte competiţii de acest gen, pentru că participând la un anumit număr de concursuri, echipa acumulează un anumit punctaj, ceea ce ne va ajuta pentru următorii ani, în sensul în care vom putea fi promovaţi la alte etape de concurs. În ciuda lipsei unei motorizări adecvate, în primul rând participarea este cea mai importantă”, a subliniat profesoara.


Intră acum și în grupul de