Primarul Ion Lungu si Maia Morgenstern au deschis cel mai important eveniment cultural al judetului Suceava


Intră acum și în grupul de

Festivalul de Artă Medievală Suceava-2011 a fost deschis joi seară în Cetatea de Scaun, de primarul orașului Ion Lungu și Maia Morgenstern, aceasta din urmă susținând un spectacol de excepție în incinta Cetății.

Ion Lungu a apreciat în deschiderea Festivalului că acesta este cel mai important eveniment cultural care face parte şi din strategia turistică a oraşului şi a judeţului Suceava.

El a arătat că, în prezent, Cetatea de Scaun a Sucevei este în plin program de consolidare şi restaurare urmând ca după finalizarea lucrărilor festivalul de artă medievală să devină de importanţă naţională.

Primarul Sucevei a invitat atât sucevenii cât şi turiştii prezenţi în Cetatea de Scaun să participe atât la spectacolele medievale, la cele de teatru şi la concertele de muzică ce se vor desfăşura în cetate până duminică seara.

Festivalul de Artă Medievală “Ştefan cel Mare” a debutat cu un recital extraordinar de poezie al Maiei Morgenstern urmat de un concert de muzică medievală susţinut de formaţia No`Mads şi de concertul de muzica si efecte pirotehnice al trupei Hara.

Joi seara s-a desfăşurat pe străzile municipiului Suceava o paradă a cavalerilor cu făclii la care au participat câteva mii de suceveni, pe traseul Obcini (intrarea in Suceava dinspre Fălticeni) – George Enescu.


Intră acum și în grupul de