Sefii de deconcentrate din judetul Suceava, condusi de Gheorghe Flutur au plecat in pelerinaj la Manastirea Sucevita. Prima oprire fost Manastirea HUmorului (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Casa pelerinului (Punct de informare turistica) din Gura Humorului a fost închisa vineri, exact la ora la care un grup de pelerin din deconcentratele sucevene, insotit de președintele Consiliului Judetean Gheorghe Flutur, a dat startul unui pelerinaj pe traseul Manastirea HUmorului – Manastirea Sucevita.

Punctul informare turistica /Centrul de pelerinaj de la Humor a fost însă redeschis la cateva minute după ce coloana de autovehicule cu sefi ai deconcentratelor sucevene a plecat spre Mănăstirea HUmorului.

Gheorghe Flutur era vizibil afectat de acest incident si de faptul ca primarul orașului, Marius Ursaciuc (PNL) nu răspundea la apelurile telefonice repetate.

Coloana a plecat in tromba spre Mănăstirea Humorului, unde pelerinii deconcentratelor si descentralizatelor din Suceava, au vizitat Biserica mănăstirii Humorului și au posibilitatea sa aprindă câteva lumânări.
Înainte de plecare, la solicitarea președintelui Gheorghe Flutur, un preot al mănăstirii a oficiat o slujba și a rostit o mica predica.

Pioși, șefii deconcentratelor sucevene au ascultat cu capetele plecate cuvintele preotului, s-au inchinat si apoi s/au urcat in autovehicule, plecand spre urmatorul punct de pelerinaj, la POiana Micului unde s/a repopulat cu puiet de păstrav pârâul Humor.

Aceasta este posibil sa fie printre ultimele actiuni ale sefilor de deconcentrate inconditiile in care potrivit declaratiilor guvernantilor, din toamna acestui an, institutiile de stat din judete vor comasate sub conducere regionala. Una dintre institutii va fi Politia de Frontiera, care, conform ministrului Traian Igas va fi comasata cu celelalte politii de pe granita cu Ucraina iar sediul il va avea la Sighetu Marmatiei.


Intră acum și în grupul de