Furtuna in zona de munte a judetului, duminica dupa-amiaza


Intră acum și în grupul de

Vremea frumoasă de care se bucurau locuitorii municipiului reşedinţă de judeţ a fost înlocuită, duminică după-amiază, de furtună în zona de munte a Bucovinei.

De altfel, pentru mai multe localităţi cum ar fi Valea Moldovei, Mălini, Cornu Luncii şi Măzănăeşti, autorităţile au emis şi o atenţionare cod galben, dar furtuna care nu a durat mai mult de 20 de minute a lovit cel mai puternic în comuna Iacobeni.

Astfel, la doar câteva minute după anunţarea codului, Detaşamentul de pompieri Vatra Dornei a intervenit, cu o autospecială şi o motopompă, pentru evacuarea apei, în urma unei inundaţii înregistrată în această localitate.

“La sosire, militarii au constatat că, în urma ploilor torenţiale, un pârâu a ieşit din albie, inundând cinci anexe, după care, apa s-a scurs în curtea unei societăţi comerciale. Pompierii au evacuat apa (de pe o suprafaţă de 200 metri pătraţi, cu o adâncime de aproximativ 60 de centimetri) prin tuburile de absorţie ale autospecialei, cu ajutorul motopompei, după care au decolmatat albia pârâului cu mijloacele de primă intervenţie”, ni s-a comunicat din partea Biroului de presă al ISU Suceava.


Intră acum și în grupul de