Incepe concursul de admitere la Scoala Militara de Subofiteri Jandarmi Falticeni


Intră acum și în grupul de

Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi Fălticeni organizeză în perioada 21 august – 1 septembrie concursul de admitere 2011, informează purtătorul de cuvânt al instituţiei, cpt. Irina Airinei, într-un comunicat de presă.

Potrivit documentului citat, în acest an, şcoala a primit de la unităţile Jandarmeriei Române un număr de 335 de dosare pentru 303 băieţi şi 32 de fete.

“Ca şi anii trecuţi, aproximativ 20% dintre candidaţi sunt din judeţul Suceava – 63 de persoane, urmat la distanţă de judeţele Botoşani (41), Bistriţa Năsăud (26) şi Vaslui (25). Majoritatea candidaţilor (peste 84 %) şi-au exprimat opţiunea pentru limba engleză la proba de verificare a cunoştinţelor”, precizează cpt. Airinei.

Ea menţionează că admiterea la Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi Fălticeni se desfăşoară în două etape: probele eliminatorii şi proba de verificare a cunoştinţelor. Pentru a participa la concurs, candidaţii trebuie să se prezinte la sediul unităţii noastre din Fălticeni duminică, 21.08.2011, între orele 08.00 – 16.00 şi luni, 22.08.2011, între orele 08.00 – 14.00 în vederea achitării taxei de înscriere de 120 lei şi primirii legitimaţiilor de concurs. Tot luni, începând cu ora 15.00, pe platoul din incinta şcolii, candidaţii vor fi instruiţi cu privire la desfăşurarea concursului.

“Probele eliminatorii se vor desfăşura în perioada 23-25.08.2011. În vederea desfăşurării optime a acestora, candidaţii vor fi repartizaţi pe detaşamente coordonate de ofiţeri şi planificate zilnic. Astfel, începând de marţi, 23.08.2011, candidaţii vor fi evaluaţi de subcomisia medicală la sediul şcolii şi de subcomisia de verificare a aptitudinilor fizice pe Stadionul „Nada Florilor” din Fălticeni. În urma acestor probe, candidaţii vor fi declaraţi „APT”/„INAPT” şi „PROMOVAT”/„NEPROMOVAT”.

Aceste probe sunt eliminatorii: nu se admit contestaţii, repetări sau reexaminări. Doar candidaţii care au promovat probele eliminatorii vor susţine proba de verificare a cunoştinţelor.

Proba de verificare a cunoştinţelor va avea loc luni, 29 august 2011, ora 10.00. În acest sens, în data de 28.08.2011, subcomisia de verificare a cunoştinţelor va elabora subiectele de examen. Pentru buna desfăşurare a concursului, concurenţii trebuie să verifice şi să identifice pe listele afişate la avizierul de la intrarea în unitate – sala unde au fost repartizaţi în vederea susţinerii probei. Începând cu ora 09.00, în data de 29 august candidaţii se vor prezenta în sălile de examen cu buletinul/cartea de identitate şi legitimaţia de concurs asupra lor, precum şi cu un stilou sau pix de culoare albastră. Se interzice intrarea în săli cu manuale şcolare, caiete de notiţe, alte materiale scrise, telefoane mobile, pagere, calculatoare sau alte dispozitive electronice care ar putea stoca asemenea informaţii. Durata probei va fi de trei ore din momentul distribuirii testului de cunoştinţe (10.00-13.00). Elaborarea lucrării se face în mod individual, fiind interzisă colaborarea cu alt candidat.

Punctajul obţinut va fi aflat în aceeaşi zi, întrucât după predarea lucrărilor, candidaţii vor reveni în sala de concurs şi vor fi invitaţi în ordine la catedră pentru corectarea lucrării. Borderourile vor fi duse la secretariatul comisiei de către responsabilul de sală, însoţit de supraveghetori şi doi candidaţi. Rezultatele finale vor fi afişate joi, 01.09.2011, ora 08.00. Pentru a fi declaraţi „ADMIS”, candidaţii trebuie să obţină un punctaj de minim 40 de puncte din 90 posibile şi să se califice în ordinea strict descrescătoare a punctajului obţinut”, arată purtătorul de cuvânt al Şcolii Militare de Subofiţeri Jandarmi Fălticeni în comunicatul de presă.


Intră acum și în grupul de