Festivalul International de Teatru pentru Tineret „Grigore Vasiliu Birlic” se pregateste pentru etapa internationala. Descopera aici provocarile competitiei


Intră acum și în grupul de

În perioada 31 august – 4 septembrie 2011, va avea loc etapa internaţională a Festivalului Internaţional de Teatru pentru Tineret „Grigore Vasiliu Birlic”, după ce în perioada 15-17 iunie 2011 a avut loc preselecţia pentru această manifestare, anunţă Asociaţia Fălticeni Cultural din municipiul Fălticeni.

Potrivit sursei menţionate, sub stricta supraveghere a doamnei teatrului românesc Draga Olteanu Matei şi a membrilor juriului din care vor face parte îndrăgiţii actori – Eusebiu Ştefănescu, Carmen Trocan, Catrinel Dumitrescu, Emil Hossu şi Radu Nichifor, programul din cele cinci zile de festival se va desfăşura după cum urmează:

Miercuri, 31 august 2011, în prima zi a Festivalului, în intervalul orar 10.00-12.00 va avea loc un workshop cu tema: ”Tehnici de autocunoaştere” (laborator de cercetare a ştiinţelor omenescului), care se va ţine în prezenţa unui grup de studenţi de la U.N.A.T.C. – Bucureşti şi a participanţilor de la Festival.

În aceeaşi zi, între orele 14.00-17.00 va avea loc workshop-ul intitulat: „Tehnici de lucru cu adolescenţii în arta actorului” (Teatrul formă de educaţie şi autoeducaţie), care va fi coordonat de Carmen Trocan.

De la ora 18.00 la ora 19.00 va avea loc deschiderea Expoziţiei de Artă Fotografică, iar de la ora 19.00 se va desfăşura spectacolul de teatru oferit de studenţii de la U.N.A.T.C. – Bucureşti.

Joi, 1 septembrie 2011, în cea de-a doua zi a Festivalului Internaţional de Teatru pentru Tineret “Grigore Vasiliu Birlic”, de la ora 09.00 la 13.00, va avea loc Concursul la secţiunea interpreţi (Recitare poezie sau monolog), iar de la ora 14.00 la 18.00 se va desfăşura Concursul la secţiunea trupă de teatru.

De la ora 19.00, Teatrul Municipal Traian Grozăvescu – Lugoj va prezenta piesa de teatru “Haide, ucide-mă dragoste!”, din a cărei distribuţie fac parte actorii: Ileana Caprariu, Lăcrămioara Androni şi Ovidiu Decean.

Vineri, 2 septembrie 2011, în cea de-a treia zi a Festivalului, în intervalul orar 09.00-13.00 va avea loc Concursul la secţiunea trupă de teatru, de la ora 14.00, la 17.00 se va desfăşura Concursul la secţiunea trupă de teatru, iar de la ora 18.00 la 19.00 va avea loc Gala extraordinară a decernării premiilor Festivalului Internaţional de Teatru pentru Tineret „Grigore Vasiliu Birlic”.

În ultima parte a serii, de la ora 19.00, Teatrul Nottara din Bucureşti va prezenta spectacolul „Doi pe o bancă”, din a cărei distribuţie vor face parte actorii: Catrinel Dumitrescu şi Emil Hossu.

Sâmbătă, 3 septembrie 2011, în penultima zi a Festivalului Internaţional de Teatru pentru Tineret “Grigore Vasiliu Birlic”, de la ora 10.00 se va organiza o excursie culturală pe „Drumul Coanei Chiriţa”(agapă la Complexul Duhovnicesc Nicolaus – Hreaţca, respectiv vizitarea „Castelului de la Vultureşti”). În aceeaşi zi, de la ora
19.00 va avea loc lansarea cărţii „Totul pentru adevăr” a d-nei Ileana Sofia şi a CD-ului „Drumul Crucii” al d-nei Maria Tanasă, lansare urmată de un spectacol extraordinar oferit de Grupul folcloric „Balada” – Fălticeni.

Duminică, 4 septembrie 2011, în ultima zi a Festivalului se va juca piesa de teatru “Doi pe o bancă”, în regia lui Tudor Mărăscu, cu Emil Hossu şi Catrinel Dumitrescu, piesă care se va juca la Suceava, începând cu ora 19.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor.

“Doi pe o bancă” este piesa unor tensiuni ascunse, aparent echilibrate. Se urmăreşte în fond, un joc al măştilor, o succesiune de confesiuni, care echivalează cu încercarea celor două personaje de a crea porţi durabile care să-i lege, de a comunica efectiv.

Piesa este un love story original, despre doi oameni ale căror destine se intersectează într-un parc, pe o bancă, aparent din întâmplare.


Intră acum și în grupul de