Flutur: „Carutasi cu caciula pe o ureche fac regula in trafic pe european” (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Modul în care acţionează poliţiştii rutieri când vine vorba de circulaţia căruţelor pe drumurile europene şi naţionale a fost criticat, joi, de şeful administraţiei judeţene, Gheorghe Flutur. El şi-a exprimat nemulţumirea privind lipsa de acţiune a poliţiştilor rutieri chiar în plenul Consiliului Judeţean, la prezentarea raportului Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică (ATOP). „Continuă nestingherit transportul hipo pe drumuri naţionale şi europene. Mai mult, sunt verificaţi şi traşi pe dreapta şoferii, iar căruţaşii nu păţesc nimic. Văd o atitudine de pasivitate privind transportul hipo”, a spus Flutur.

El a atenţionat că vine toamna şi căruţele vor fi mult mai prezente pe drumuri pentru că se aduce recolta de pe câmp sau se face aprovizionarea cu lemne şi consideră că poliţiştii trebuie să găsească o formulă de semnalizare, de dirijare a acestora, de a le permite să circule doar între anumite ore. „Altfel, căruţaşul cu căciula trasă pe urechi, inconştient, fără să se uite în stânga sau dreapta, merge pe drumuri europene şi provoacă dezastre”, a spus preşedintele CJ Suceava. El a subliniat că în judeţ vin turişti, vin străini care nu se aşteaptă să le apară, pe şosea, mai ales noaptea, câte o căruţă în faţă. „Am tot cerut acţiuni şi cu asta am rămas”, a mai declarat Flutur.

Preşedintele CJ Suceava a mai spus că foarte periculoşi sunt cei care colectează fier vechi şi îl cară cu căruţele că, în drumul lor, mai taie parapeţii metalici de pe marginea drumului. „Au tăiat stâlpii fluorescenţi, rup vârful de la săgeata indicatoarelor. Nu ştiu ce fac cu astea”, a mai arătat Flutur.


Intră acum și în grupul de