Un nou drum judetean va fi modernizat cu bani de la Uniunea Europeana


Intră acum și în grupul de

Încă un drum judeţean din Suceava va fi modernizat cu bani europeni, după ce proiectul depus de conducerea administrativă la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului a fost declarat câştigător.

Semnarea proiectului a avut loc, în acest weekend, în prezenţa secretarului de stat Răzvan Murgeanu, care a sfătuit staful CJ Suceava să se apuce cât mai repede de treabă pentru că ministerul este pregătit să deconteze fiecare ban ce va fi investit în acest drum.

Este vorba despre drumul judeţean care face legătura între Ilişeşti şi localitatea Ciprian Porumbescu, un drum care măsoară 7,5 km dar care ridică probleme deosebite. Proiectul se bucură de finanţare europeană prin POR (Programul Operaţional Regional) şi se ridică la valoarea 8,3 milioane de euro.

„Este vorba de un proiect pe bani europeni, un drum care leagă Ilişeştiul de locul unde s-a născut Ciprian Porumbescu. Unul foarte dificil de executat pentru că drumul trece printr-o zonă cu mari frământări de teren ce necesită lucrări de artă care dorim să le demarăm cât mai repede pentru că după finalizarea lor Stupca lui Ciprian Porumbescu va deveni un obiectiv turistic în circuit deschis”, a mai declarat după semnarea proiectului, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur.

Pe lângă lucrările necesare pentru stoparea alunecărilor de teren din zonă proiectul prevede şi realizarea a peste 10.000 de metri liniari de şanţuri, drenuri şi ziduri de sprijin.

Drumul care face legătura între Ilişeşti şi Ciprian Porumbescu este cel de-al 7-lea din judeţul Suceava care va fi refăcut cu bani europeni după Salcea-Vereşti-Roşcani, Dolhasca-Probota, Dărmăneşti-Calafindeşti-Siret, Vatra Dornei-Panaci, Pojorâta-Rarău şi Mănăstirea Humorului-Poiana Micului spre Suceviţa.

„Trebuie observat şi faptul că aceste drumuri pe care le modernizăm au un scop social deosebit pentru că fac accesul mult mai uşor pentru zeci de mii de locuitori, dar multe dintre ele au şi o ţintă turistică importantă, cum ar fi şi cel de acum care priveşte localitatea Stupca”, a mai adăugat Gheorghe Flutur.

La rândul său, ministrul secretar de stat Răzvan Murgeanu a ţinut să laude judeţul Suceava şi să promită noi proiecte care acum sunt în analizare.

„Ne încadrăm din nou în parametrii în ce priveşte judeţul Suceava, ca de obicei, un judeţ harnic care îşi vede de treabă. Este al şaptelea drum modernizat cu bani europeni, dar vă asigur că mai sunt şi alte proiecte interesante pe masa de lucru pentru că nu trebuie uitat că judeţul Suceava este un pol turistic foarte important al României şi trebuie să se dezvolte aşa cum este necesar”, a spus Razvan Murgeanu.


Intră acum și în grupul de