Spargatorul viitorului sediu PDL Suceava, prins in Gara de Nord din Bucuresti


Intră acum și în grupul de

După mai bine de o lună şi jumătate de căutări poliţiştii au reuşit prinderea celui care în prima zi a lunii iulie a spart sediul fostei grădiniţe cu program prelungit de lângă magazinul Bucovina.

Clădirea este goală în momentul de faţă dar urmează ca după reamenajare, acolo să-şi deruleze activitatea organizaţia municipală a PDL Suceava.

Beneficiind de faptul că nimeni nu este acum în clădire un bărbat de 49 de ani din municipiul reşedinţă de judeţ a furat mai multe calorifere şi două centrale termice pe care le-a vândut primului amator.

Conform datelor puse la dispoziţie de IPJ Suceava „cele două centrale termice precum şi o parte din caloriferele furate au fost recuperate imediat după comiterea faptei şi restituite reprezentanţilor Primăriei Suceava, proprietarul de drept al clădirii, astfel că prejudiciul a fost recuperat în proporţie de 75%” dar autorul spargerii a dispărut.

Aceleaşi surse ne-au mai comunicat că „în urma unor activităţi specifice de căutare s-a stabilit că bărbatul ar fi în zona Gării de Nord din capitală, astfel că în urma cooperării operative cu lucrătorii secţiei de poliţie în circumscripţia căreia se află Gara de Nord, autorul spargerii a fost depistat și reţinut până la sosirea escortei din cadrul I.P.J. Suceava, fiind condus la sediul Poliției municipiului Suceava pentru cercetări. Fiind audiat, acesta a recunoscut comiterea faptei declarând că toate bunurile sustrase le-a valorificat la centre de colectare a fierului vechi, pentru a face rost de bani necesari traiului”.

În baza materialului probator administrat s-a dispus începerea urmăririi penale şi s-a luat măsura arestării preventive a inculpatului pe o perioadă de 29 zile, fiind introdus în arestul I.P.J. Suceava.


Intră acum și în grupul de