Inca 550.000 de lei vor fi alocati din bugetul local al municipiului pentru unitatile de cult din Suceava (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Unităţile de cult de pe raza municipiului reşedinţă de judeţ s-au bucurat şi anul acesta de atenţia conducerii administraţiei publice locale sucevene.

După alocările de fonduri care au avut loc deja până acum, municipalitatea pregăteşte o nouă tranşă de 5,5 miliarde de lei vechi care vor fi direcţionate către trei lăcaşuri de cult din Suceava.

Conform declaraţiilor făcute de primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută pe parcursul zilei de marţi, cea mai mare parte din sumă, 500.000 RON, va fi direcţionată către Mănăstirea “Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, unde în prezent se derulează lucrări de refacere a turnului de la poarta de intrare în mănăstire care adăposteşte şi clopotniţa.

Alte 30.000 RON vor pleca spre Biserica Romano-Catolică Sf. Ioan Nepomuk Suceava, iar restul de 20.000 de lei spre un lăcaş de cult din cartierul Burdujeni.

„Cea mai mare sumă de bani va fi direcţionată către Mănăstirea Sfântul Ioan, unde se află şi Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor pentru lucrările de refacere a clopotniţei şi a altor construcţii din incinta lăcaşului având în vedere faptul că această locaţie reprezintă o emblemă a municipiului nostru, iar Primăria trebuie să se implice în finanţarea lucrărilor. Deşi este o perioadă de criză pentru administraţia locală nu cred că trebuie să neglijăm activitatea culturală sau finanţarea cultelor”, a mai declarat Ion Lungu.


Intră acum și în grupul de