Mai mult de o treime din elevii suceveni inscrisi la a doua proba orala a BAC-ului, sesiunea de toamna, nu s-au prezentat la examen

A doua probă orală a examenului de bacalaureat 2011, sesiunea de toamnă, a adus miercuri în faţa comisiilor de examinare de la Suceava, un număr de 211 elevi, din cei 329 înscrişi.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava, insp. Laura Hacman, la proba de competenţe lingvistice într-o limbă străină orală, au absentat 118 elevi.

Printre elevii care au susţinut examenul oral la limba engleză, sau franceză, s-a numărat şi o elevă care a susţinut examenul la limba ucraineană, elevă absolventă a Colegiului Tehnic Rădăuţi.

BAC-ul de toamnă este susţinut de elevii suceveni în centre de testare din judeţ, respectiv la Colegiul Tehnic “Alexandru Ioan Cuza”, Colegiul Tehnic “Petru Muşat”, Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară, Colegiul Economic “Dimitrie Cantemir”, Colegiul Tehnic “Mihai Băcescu” din Fălticeni, Colegiul Tehnic Rădăuţi, Grupul Şcolar “Ion Nistor” Vicovu de Sus şi Colegiul Tehnic Alexandru cel Bun”, din Gura Humorului.

Sesiunea a doua a examenului “de maturitate” continuă joi, 25 august, respectiv vineri, 26 august cu susţinerea probei de competenţe digitale.

Probele scrise vor începe în data de 29 august la limba si literatura română, fiind urmată de proba la scrisă la limba şi literatura maternă din 30 august, pentru ca în 31 august să fie susținută proba obligatorie a profilului. În data de 2 septembrie va avea loc proba la alegere a profilului şi a specializării.

Rezultatele finale ale sesiunii din toamnă de la BAC 2011 vor fi afişate pe 4 septembrie, iar contestaţiile vor putea fi depuse între orele 16.00 – 20.00.

Rezolvarea contestaţiilor se va face în zilele de 5 – 6 septembrie, iar afişarea rezultatelor acestor contestaţii se va face pe data de 7 septembrie.
Precizăm că lucrărilor candidaţilor vor fi corectate într-un singur centru de evaluare, respectiv la Şcoala cu clasele I-VIII Nr. 3 din Suceava.