Furturi pe banda rulanta in judetul Suceava. Cele mai cautate locatii in randul spargatorilor sunt casele in constructie


Intră acum și în grupul de

Poliţiştii din cadrul IPJ Suceava se confruntă, zilnic, cu o sumedenie de cazuri în care se reclamă furturi din anexe gospodăreşti sau imobile aflate în construţie pe raza judeţului nostru ori maşini parcate în zone mai puţin luminate pe timpul nopţii.

Nici ziua de marţi nu a făcut notă discordantă, primul incident fiind semnalat pe raza localităţii Şcheia. Aici hoţii au călcat o casă în construcţie care nu este locuită şi nici prevăzută cu pază ori alt mijloc de alarmare, de unde au plecat cu 12 ţevi de oţel, o afumătoare şi mai multe scule mecanice şi electrice, valoarea prejudiciului depăşind suma de 1.500 de lei.

„În timpul efectuării cercetării locului faptei, poliţiştii au stabilit că în aceeași noapte, autorii au pătruns din curtea persoanei vătămate, prin escaladarea gardului despărțitor din spatele imobilului și în curtea unui vecin, de unde, de lângă o anexă au sustras un sfredel pentru pământ din metal galvanizat, 4 țevi din oțel în lungime de 3 m, 19 profile cornier din oțel și un uluc din tablă galvanizată cu o lungime de 3 m”, ne-a mai declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, insp.princ. Alin Botezatu.

În municipiul reşedinţă de judeţ, hoţii au pus ochii pe o autoutilitară ce se afla parcată pe strada Mihai Viteazu. Polițiștii au stabilit că autoutilitara nu prezenta urme de forţare la sistemele de închidere, dar din interior se reclamă furtul mai multor obiecte de îmbrăcăminte pentru femei, bunuri de uz personal (o poşetă, o pereche de cercei, două medalioane din aur şi o punguţă cu bijuterii din argint) și o fotocameră, toate în valoare de aproximativ 1.000 euro.

În Frasin, hoţii care au pătruns fără drept în atelierul de tâmplărie aflat la domiciliul unui bărbat de 41 de ani, au fost mai înţelegători cu activitatea de cercetare a poliţiştilor dându-le chiar şi „o mână” de ajutor. Mai exact, organele de cercetare au găsit la faţa locului un tricou şi o pereche de pantaloni „ce au fost ridicate pentru continuarea cercetărilor deoarece nu aparțin familiei părții vătămate, fiind posibil abandonate de autori”.

În urma cercetării locului faptei, s-a stabilit că spărgătorii au pătruns iniţial într-o șură de lemne din gospodărie, apoi au forțat ușa laterală de acces în atelierul de tâmplărie care nu era asigurată corespunzător, iar din interior au sustras toate sculele pe care le-au găsit: trei bormaşini electrice, un încărcător și un acumulator pentru bormașină, un ferăstrău pendular şi un circular electric de mână.

„În toate cazurile au fost întocmite dosare penale, cercetările fiind continuate de către polițiști pentru identificarea autorilor și recuperarea prejudiciului”, a mai adăugat Alin Botezatu.


Intră acum și în grupul de