Primaria Suceava vrea sa reabiliteze termic circa 7.500 de apartamente din municipiu cu 30 milioane de euro (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

O soluţie pentru reabilitarea termică a blocurilor de locuinţe din municipiu este accesarea fondurilor europene, a declarat miercuri primarul Sucevei, Ion Lungu, arătând că la redistribuirea fondurilor între axe din Programul Operaţional Regional vor fi alocate astfel de fonduri în principal zonelor care sunt poli de dezvoltare sau poli de creştere, cum este Suceava.

Lungu a menţionat că a depus deja o solicitare în acest sens la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului privind reabilitarea termică a unui număr de 7463 apartamente din municipiu, subliniind că pentru 724 de apartamente documentaţia este deja întocmită.

El a arătat că pentru cele 724 de apartamente care au documentaţia întocmită necesarul este de 21,14 milioane de lei, iar pentru celelalte 6739 apartamente, sunt necesare fonduri de 118 milioane de lei, suma totală fiind de aproximativ 30 milioane de euro. “Sper ca Bruxelles să dea undă verde pentru acest program”, a spus primarul Sucevei.

Potrivit edilului-şef sucevean, actualele prevederi legislative nu permit realizarea unui program coerent de reabilitare termică a blocurilor chiar dacă se oferă credit cu garanţii de stat pentru că populaţia nu are bani şi este reticentă să facă credite.
Ion Lungu a mai declarat că în municipiu au fost reabilitate termic, printr-un program guvernamental, un număr de 600 de apartamente.


Intră acum și în grupul de