Flutur, multumit de modul cum se lucreaza la indiguirile de pe raul Suceava, in zona de munte


Intră acum și în grupul de

Lucrările de îndiguiri care se desfăşoară în comunele sucevene Ulma, Brodina şi Straja au fost inspectate, joi, de şeful administraţiei judeţene, Gheorghe Flutur, care a amintit că zona a fost serios afectată de inundaţiile din 2008.

Potrivit preşedintelui CJ Suceava, apele au distrus atunci numeroase lucrări de infrastructură, pagubele ridicându-se la peste 80 de milioane de euro, populaţia a fost evacuată, iar la acea dată, singura cale de aprovizionare a locuitorilor fiind pe calea aerului.

Flutur a declarat în timpul vizitei de lucru că principalele puncte vulnerabile de pe râul Suceava şi afluenţi „au fost atacate” şi s-au făcut diguri pe o lungime de opt kilometri, cu fonduri guvernamentale şi de la Fondul de Mediu totalizând 12 milioane de lei. „Mai sunt zone sensibile, dar au fost atacate punctele cele mai vulnerabile”, a spus şeful administraţiei judeţene.

El a arătat că prioritar va trebui refăcut un dig în Vicovu de Sus, dar că pentru evitarea pericolului mai sunt necesare lucrări de îndiguiri de 100 de milioane de lei, finanţarea urmând să fie asigurată prin POS Mediu.


Intră acum și în grupul de