Flutur sustine ca Guvernul PSD a condamnat la saracie marile comune ale judetului Suceava (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Guvernul PSD a transformat comune mari în oraşe condamnându-le la sărăcie, în condiţiile în care se ştia de atunci că nu vor putea fi atrase fonduri europene pentru dezvoltarea acestor localităţi, susţine şeful administraţiei judeţene sucevene, Gheorghe Flutur. El a dat ca exemplu oraşul Vicovu de Sus, „făcut la apel de noapte”, care nu poate beneficia de programe cu finanţare europeană pentru dezvoltare din cauză că nu se încadrează nici la comune şi nici la oraşe, în timp ce comunele din jur, Ulma, Brodina sau Straja, se dezvoltă, construiesc reţele de apă şi canalizare şi drumuri. „Ruralul a câştigat în această competiţie”, a declarat, joi, la Brodina, preşedintele CJ Suceava.

Potrivit lui Flutur, vor fi necesare fonduri şi pentru aceste oraşe cu 15-20.000 de locuitori. „Sper să lansăm şi un proiect şi pentru oraşele mici. Va trebuie să negociem cu Uniunea Europeană ca în viitorul exerciţiu bugetar să fie programe şi pentru astfel de localităţi”, a spus Flutur.

Preşedintele CJ Suceava a inspectat, joi, derularea unui proiect, prin PNDR, de 2,4 milioane de euro derulat în comuna Ulma, unde se modernizează pe o lungime de zece kilometri drumul comunal Nisipitu-Lupcina ce va permite unui număr de 1.400 de familii să aibă acces spre centrul comunei. În cadrul aceluiaşi proiect se va înfiinţa un centru de asistenţă de tip „school after school”, dar şi modernizează şi căminul cultural din comună.

Şi în comuna Straja, tot prin PNDR se derulează un proiect integrat în valoare de 2,5 milioane de euro prin care se modernizează două tronsoane de drumuri comunale, unul dintre acestea fiind distrus la inundaţiile din 2008, se introduce reţea de apă şi canalizare pentru care sunt deja o mie de abonaţi, se construieşte o creşă şi se reabilitează căminul cultural.


Intră acum și în grupul de