Un POLITIST a murit degeaba iar un altul a fost bagat in Spital din cauza unor informatii false furnizate prin 112

Niculai C. de 44 de ani din comuna Ipoteşti, politist local în cadrul Primăriei municipiului Suceava, a murit sâmbătă, 3 septembrie, în timpul unei misiuni de urmărire care a fost lansată după un aunţ la 112, în care se spuena că o maşină transportă ţigări de contrabandă.

Autovehicolul poliţişilor aflaţi în misiune a fost acroșat în afara comunei Bosanci, de un autoturism condus de L. Loredana de 37 ani din municipiul Suceava, posesoare a permisului de conducere pentru categoria ,,B’’, care a schimbat direcţie de mers la stânga fără să se asigure. Autospeciala de poliție a derapat şi a intrat în coliziune cu un autoturism parcat pe acostamentul partea dreaptă a direcţiei de mers, după care s-a răsturnat.

Maşina urmărită de cei doi poliţişti nu transporta însă mărfuri de contrabandă, iar Poliţia efectuează în momentul de faţă cercetări pentru a stabili cine a oferit informaţii false în baza cărora s-a declanşat misiunea de urmărire care a avut urmări tragice pentru politistul sucevean.

Inspectorul de poliţie Bogdana Crăciun din cadrul IJP Suceava a declarat duminică, presei, că poliţiştii au reuşit să stabilească cine este şoferul autovehiculului despre care se presupunea că transportă ţigări de contrabandă, dar că în urma verificărilor s-a stabilit că acesta transporta, în condiţii de legalitate, mărfuri ce urmau să fie comercializate.

Bogdana Crăciun a mai precizat că în prezent poliţiştii continuă cercetările pentru a stabili cine a sunat la 112 şi a furnizat informaţii false.