TEAPA data de pe fix, pentru telefoanele mobile. Cu un sigur apel, un barbat s-a ales cu cateva sute de euro


Intră acum și în grupul de

Un bărbat a reuşit să „ţepuiască” o firmă care eliberează coduri de încărcare în reţele de telefonie mobilă prin intermediul unui telefon at pe fix, valoarea pagubei fiind de 335 de euro.

O firmă din municipiul Suceava care eliberează coduri de reîncărcare a creditelor în toate reţelele de telefonie mobilă a fost înşelată de un bărbat care a sunat pe telefonul fix al firmei şi a păcălit-o pe vânzătoare să emită nu mai puţin de 21 de coduri de încărcare toate acestea valorând 335 euro, peste 1.300 de lei.

Povestea este de o simplitate si ingeniozitate aparte: într-un magazin sucevean unde a fost montat un aparat cu ajutorul căruia se pot elibera coduri de reîncărcare a creditelor, în toate reţelele de telefonie mobilă existente în România, pe telefonul fix al societăţii a sunat o persoană care s-a recomandat a fi reprezentantul firmei din Bucureşti care a montat aparatul şi a anunţat că este o problemă în reţea.

Bărbatul a explicat femeii de la capătul celălalt al firului că din cauza acestei probleme nu se mai pot elibera coduri de reîncărcare timp de o oră şi că trebuie să fie efectuate mai multe operaţiuni pe aparatul din magazin.

Astfel, prin apăsarea de către angajată, a tastelor indicate de persoana necunoscută, care binenteles că nu a fost verificată, iar aparatul a eliberat 21 chitanţe, cu coduri de reîncărcare în mai multe reţele de telefonie, în valoare de aproximativ 335 euro.

După aceste operaţiuni, angajata a sunat şi a relatat administratorului firmei ce s-a întâmplat iar aceasta şi-a dat seama că de fapt femeia a fost înşelată, fapt pentru care a apelat la operatorii de telefonie mobilă care au blocat o parte din tranzacţii, reuşindu-se într-un final recuperarea doar a sumei de 190 euro.

Poliţiştii suceveni au început cercetările pentru a identifica autorul înşelăciunii.


Intră acum și în grupul de