Politistul care a supravietuit accidentului de la Cumparatura a fost transferat la Spitalul militar din Bucuresti


Intră acum și în grupul de

Poliţistul care a supravieţuit cumplitului accident rutier care a avut loc sâmbătă, în zona Cumpărătura, pe DN2, în timp ce se afla în misiune a fost transportat cu un elicopter, în cursul după-amiezii de luni, la Spitalul militar din Bucureşti.

Potrivit insp. de poliţie Bogdana Crăciun din cadrul IPJ Suceava, în urma unei colaborări între structurile MAI şi autorităţile judeţene sucevene, inclusiv Prefectura Suceava, s-a luat decizia ca poliţistul care a fost rănit grav în accidentul rutier produs, sâmbătă, în jurul prânzului, pe DN2, în zona Cumpărătura, în timp ce se afla împreună cu un alt poliţist în misiune de urmărire, să fie transferat la Spitalul militar din Bucureşti pentru continuarea îngrijirilor medicale. Crăciun a precizat că poliţistul urma să fie transportat fie cu un elicopter al MAI, fie cu un elicopter SMURD către unitatea spitalicească bucureşteană.

Un echipaj de poliţie format dintr-un angajat al Poliţiei municipale Suceava şi un agent de poliţie de la Biroul Poliţiei Rutiere al Poliţiei municipale Suceava se afla în misiune de urmărire, în trafic, pe DN2, a unui autoturism înmatriculat în Iaşi despre care existau informaţii că ar transporta o cantitate de ţigări.

Crăciun a spus că în zona Cumpărătura, maşina poliţiei a intrat în coliziune cu un autoturism parcat pe marginea drumului în încercarea de a evita un alt autoturism care nu a acordat prioritate maşinii aflate în misiune. Ea a precizat că maşina poliţiei avea pusă în funcţiune semnalizarea acustică şi luminoasă.

Inspectorul de poliţie Bogdana Crăciun a mai spus că în urma producerii accidentului cei doi poliţişti au fost răniţi grav fiind transportaţi la spital pentru îngrijiri medicale, însă unul dintre aceştia a murit la spital.

Crăciun a spus că autoturismul MAI a fost avariat în proporţie de 90 la sută.
Ulterior, poliţiştii au reuşit să stabilească cine este şoferul autovehiculului despre care se presupunea că transportă ţigări de contrabandă, dar că în urma verificărilor s-a stabilit că acesta transporta, în condiţii de legalitate, mărfuri ce urmau să fie comercializate.

Sursa citată a menţionat că misiunea de urmărire a poliţiştilor suceveni a fost declanşată în urma unui apel la 112, o persoană sesizând că în maşina respectivă s-ar transporta ţigări. Apelul a fost înregistrat cu puţin înainte de ora 12, iar accidentul s-a produs la ora 12.07. Ea a precizat că, în prezent, poliţiştii continuă cercetările pentru a stabili cine a sunat la 112 şi a furnizat informaţii false.


Intră acum și în grupul de