30 de case din cartierul ITCANI al municipiului Suceava au fost inundate de apele din LIPOVENI. SGA Suceava, vinovata de producerea pagubelor


Intră acum și în grupul de

O asa-zisă DEVERSARE CONTROLATA a lacului de acumulare LIPOVENI din apropierea municipiului Suceava, efectuată de Sistemul de Gospodărire a Apelor (SGA) Suceava, a dus miercuri dimineaţă la inundarea a 30 de gospodării din cartierul Itcani al municipiului, apa intrând în 8 case.

Seful ISU Suceava, col. Ion Burlui a declarat că SGA Suceava a oprit deversarea după ce a sesizat situaţia şi că 4 echipaje ale ISU, iclusiv grupa operativă a inspectoratului, acţionau în zonă pentru limitarea pagubelor şi evacuarea apei din casele oamenilor.

Burlui susţine că SGA a procedat la o deversare controlată, fără a verifica în prealabil canalul colector care era colmatat în mai multe puncte, ceea ce a condus ca „valul de viitură” format odată cu aşa-zisa „deversare controlată” să inunde 30 de gospodării.

Valoarea pagubelor va fi stabilită în urma evaluării finale ce se va efectua la finele acţiunii.

Viceprimarul Sucevei, Viorel Seredenciuc, a declarat pentru NewsBucovina.ro că o echipă a Primăriei Suceava s-a deplasat în zonă pentru a susţine acţiunea celor de la ISU.

„SGA efectuează în fiecare an asemenea operaţiuni de deversare controlată. Anul asta insă debitul a fost scăpat de sub control”, a mai spus Viorel Seredenciuc.

În Iţcani, echipaje ale Poliţiei au intervenit pentru a dirija circulatia, câteva străzi din zonă fiind inundate şi ele de apa din LIPOVENI.


Intră acum și în grupul de