Prefectul Sorin Popescu cere demiterea directorului SGA Suceava


Intră acum și în grupul de

Prefectul judeţului Suceava, Sorin Arcadie Popescu, a solicitat, miercuri, demiterea directorului Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) Suceava, Ioan UNGUREANU, după ce, în cursul dimineţii, o deversare controlată a lacului de acumulare Lipoveni din apropierea municipiului Suceava, efectuată de SGA Suceava, a dus la inundarea a 30 de gospodării din cartierul Iţcani.

Potrivit unui comunicat de presă remis de Prefectura Suceava, Sistemul de Gospodărire a Apelor Suceava a luat măsura golirii controlate a acumulării Lipoveni, după ce, în cursul zilei de marţi, a fost semnalată apariţia unei infiltraţii în digul acumulării.

“În cursul zilei de ieri (n.r. marţi), procesul de golire s-a realizat la un debit de 5 mc/s, iar în dimineaţa zilei de astăzi, golirea de fund a fost deschisă 50% în aval, evacuând un debit de 10 mc/s. Golirea a fost însă realizată fără verificarea stării albiei pârâului Dragomirna, ce traversează cartierul Iţcani din municipiul Suceava, aceasta fiind colmatată cu deşeuri lemnoase şi plastic. Acest lucru a determinat crearea unui efect de baraj, inundând aproximativ 30 gospodării şi 10 locuinţe, înregistrându-se şi pagube materiale”, se arată în comunicatul remis de Instituţia Prefectului judeţului Suceava.

În document se mai precizează că reprezentantul Guvernului în teritoriu s-a deplasat la faţa locului împreună cu şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucovina, col. Ion Burlui să analizeze situaţia, dispunând intervenţia operativă pentru evacuarea apei din gospodării şi a stabilit, prin Ordin, o comisie pentru identificarea, inventarierea şi evaluarea pagubelor.

“Având în vedere cele de mai sus, prefectul Sorin Popescu a solicitat ministrului Mediului şi Pădurilor, László Borbély, demiterea directorului Sistemului de Gospodărire a Apelor Suceava, Ioan Ungureanu”, se mai arată în comunicatul Prefecturii Suceava.


Intră acum și în grupul de