Scandal intre doua familii de rromi din judetul Suceava, dupa o nunta anulata


Intră acum și în grupul de

Un întreg sat din judeţul Suceava a fost pus pe jar duminică dimineaţă, după ce două familii de etnie rromă au început un scandal monstruos chiar în centrul localităţii Vereşti.

Oamenii au sunat speriaţi la 112, în jurul orei 09:30, neştiind despre ce este vorba, şi au chemat în ajutor echipajele de poliţie după ce “în centrul satului Verești s-a produs o altercație, între mai multe persoane de etnie rromă”.

Până să ajungă organele de ordine la faţa locului, una dintre persoanele de sex feminin participante la scandal, în vârstă de 53 de ani, a fost transportată la Spitalul Judeţean Suceava.

Din cercetările efectuate de către poliţişti, totul a plecat de la o nuntă ce trebuia să aibă loc între copiii celor două familii, una din oraşul Salcea şi cealaltă din Vereşti, şi banii de zestre a fetei.

“Cu ocazia audierii fetei minore în prezenţa tatălui său, aceasta a declarat că a locuit două zile la cel ce trebuia să-i fie soţ, în orașul Salcea, în urmă cu circa două luni, timp în care au dormit separat și nu au întreținut relații sexuale. În perioada cât a locuit la cealaltă familie nu a fost agresată, însă mama băiatului a observat că minora ar fi suspectă de o boală și din acest motiv fiul ei nu a fost de acord să se căsătorească cu minora, trimițând-o la locuința părinților săi din comuna Verești”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, insp. Bogdana Crăciun.

Fiind audiat şi tatăl fetei, bărbatul a refuzat categoric ca minora să fie examinată din punct de vedere medico-legal. Duminică însă, cele două familii s-au întâlnit şi a izbucnit un conflict verbal care a degenerat în acte de lovire reciprocă, motivat de faptul că o parte din suma de bani a zestrei nu a fost restituită, în cuantum de 7.000 lei.

„În momentul intervenției poliției, cei în cauză s-au împăcat și au refuzat să depună plângeri sub aspectul comiterii infracțiunii de lovire și alte violențe, însă s-a luat măsura sancționării contravenționale, iar despre eveniment a fost sesizată și Direcția Generală de Asistență și Protecție a Copilului Suceava referitor la situația minorei”, a mai adăugat Bogdana Crăciun.


Intră acum și în grupul de