Autobuzul, inlocuit de masini de fite de liceenii suceveni


Intră acum și în grupul de

Pentru mulţi dintre elevii suceveni, îndeosebi pentru liceeni, prima zi de şcoală nu a implicat bucuria revederii cu profesorii, ci mai degrabă un motiv în plus de a sta la o bârfă cu colegii, despre colegele care nici în acest început de an şcolar nu au renunţat la ţinutele extravagante şi la platformele pantofilor de fiţe.

Astfel, puţin după ora 10.00, parcurile şi terasele din preajma liceelor sucevene erau pline ochi de tineri care, cu fast, cu suc, cu bere şi cu voie bună, cinsteau deschiderea noului an şcolar. Şi la Suceava, probabil după modelul oferit de capitală, standardele ridicate ale unui elev nu mai ţin doar de o ţinută vestimentară impresionantă, ci şi de maşina de fiţe pe care din ce în ce mai mulţi tineri, abia deveniţi majori, o folosesc zilnic pentru a se deplasa la şcoală.

Lăsându-i deoparte pe liceenii care-şi permit luxul de a se deplasa la şcoală cu maşina, odată cu debutul unui nou an şcolar, solicitările au început să curgă la ghişeele unde se efectuează abonamente subvenţionate pe mijloacele de transport în comun ale societăţii Transport Public Local (TPL), costul unui abonament lunar pentru elevi fiind de 15 lei. Abonamentele se pot achiziţiona din staţiile de autobuze şi microbuze din Centru, Obcine, Gara Burdujeni şi fostul Cinema Burdujeni.

Precizăm că elevii vor beneficia în 2011 de abonamente de 15 lei în intervalul 12 septembrie-11 decembrie, iar studenţii vor primi legitimaţii subvenţionate pentru perioada 26 septembrie-11 decembrie.


Intră acum și în grupul de