Mistret vanat la Valea Putnei, depistat cu trichineloza


Intră acum și în grupul de

Sanitar-veterinarii suceveni au depistat un nou caz de trichineloză la porc mistreţ. Potrivit directorului Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Suceava Suceava, dr. Petrea Dulgheru, animalul a fost vânat vinerea trecută, pe fondul de vânătoare 20, de pe raza comunei Valea Putnei, Ocolul Silvic Pojorâta.

Şeful DSVSA Suceava a arătat că în urma analizelor de laborator făcute pe o probă adusă abia luni la Laboratorul Sanitar Veterinar Judeţean s-a depistat trichinella spiralis infestaţie masivă. “Cu ajutorul aparaturii moderne, am reuşit să filmăm aceste larve care pot fi vizionate pe monitor”, a explicat Dulgheru.

El a avertizat toţi vânătorii, dar şi proprietarii de porci domestici, să nu consume sau să pună în comerţ carnea animalului până ce rezultatele de laborator nu confirmă că acesta este sănătos.

Dulgheru a mai precizat că este al treilea caz de trichineloză la mistreţi în acest an. “Examenul prin digestie artificială care este cea mai sigură metodă se face la laboratorul DSVSA Suceava şi toţi cei care gestionează fondurile de vânătoare au obligaţia să facă acest examen, altfel vor fi sancţionaţi pentru punerea în consum a cărnii fără examen trichineloscopic”, a subliniat şeful DSVSA Suceava.


Intră acum și în grupul de