Tigari de aproximativ 8.000 de lei, confiscate, joi, in vama Siret


Intră acum și în grupul de

O captură impresionantă de ţigări a fost realizată de organele de control, la primele ore ale zilei de joi, în Punctul de Trecere al Frontierei Siret, judeţul Suceava.

Conform datelor pe care le deţinem, inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Siret (unitate aflată în subordinea Direcţiei Regionale pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Iaşi) au găsit ascunse şi nedeclarate peste 7.000 de pachete de ţigări de contrabandă.

Descoperirea a avut loc la ora 00:15, când în vamă s-a prezentat pentru control un cetăţean bulgar la volanul unei autoutilitare pentru transport persoane, marca Peugeot.

“Ţigările, de diferite mărci, având aplicate timbre fiscale de Ucraina, erau ascunse în locaşuri special amenajate în podeaua autoutilitarei, în uşile din spate şi în uşa laterală a autovehiculului”, ne-a declarat insp.princ. Liana Barbu din cadrul Compartimentului de informare publică a DRAOV Iaşi.

Întreaga cantitate de ţigări, a căror valoare pe piaţă se ridică la circa 80 de milioane de lei vechi, a fost confiscată de către autorităţile vamale, autoturismul şoferului traficant rămânând în posesia vameşilor “deoarece avea locaşuri special amenajate pentru introducerea frauduloasă pe teritoriul României a ţigărilor de contrabandă”.


Intră acum și în grupul de