Weekend cu incendii puternice la o padure si o casa din judetul Suceava


Intră acum și în grupul de

Pompierii militari s-au confruntat pe parcursul zilei de sâmbătă cu două puternice incendii izbucnite pe raza judeţului Suceava, unul izbucnit la un fond forestier situat la graniţa cu Bistriţa-Năsăud iar celălalt la locuinţa particulară a unui gospodar din comuna Forăşti.

Prima alarmă a fost dată în jurul orelor 13:00, la faţa locului deplasându-se efective mărite formate din pompieri aparţinând Detaşamentului Vatra Dornei şi ISU Bistriţa-Năsăud, sprijiniţi de Serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă din localităţile Cârlibaba şi Maierul alături de angajaţi ai Ocoalelor Silvice din zonă.

Conform datelor pe care le deţinem, flăcările au cuprins resturile de exploatare forestieră la limita dintre judeţe, pe o suprafaţă de aproximativ două hectare existând tot timpul pericolul extinderii incendiului la pădurea veină.

“Ajunşi la faţa locului pompierii au trecut la localizarea şi lichidarea incendiului, realizând alimentarea cu apă, pentru stingerea acestuia,în sistem releu cu motopompe şi folosind mijloace de primă intervenţie. Cu toate acestea au ars resturi de exploatare rezultate din defişarea primară a lemnului, pe o suprafaţă de patru hectare” ne-a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, slt. Florin Monoranu.

În urma cercetărilor făcute la faţa locului s-a stabilit drept cauză probabilă a incendiului, folosirea focului nesupravegheat în spaţii deschise.

După doar 17 minute de la anunţarea primului incendiu, alarma a sunat din nou pentru pompieri solicitându-se intervenţia Detaşamentului Fălticeni în localitatea Viişoara, comuna Forăşti, judeţul Suceava, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o gospodărie particulară.

Plecaţi cu două autospeciale de stingere, când au ajuns la faţa locului, pompierii au găsit în flăcări bucătăria de vară şi acoperişul casei de locuit. După două ore de lupte cu flăcările, focul a fost stins fără ca acesta să se extindă la locuinţele aflate în imediata apropiere.

Nu se cunoaşte cu exactitate valoarea totală a pagubelor dar conform cercetărilor s-a stabilit că vinovat de producerea incendiului este chiar proprietarul gospodăriei care a fumat în locuri nepermise aruncând chiştocul ţigării la întâmplare.


Intră acum și în grupul de