GHEORGHE FLUTUR il vrea pe IOAN HURJUI de la Suceava in echipa de conducere a CURTII DE CONTURI a Romaniei


Intră acum și în grupul de

Directorul Camerei de Conturi din Suceava, Ioan Hurjui, este nominalizarea PDL pentru un loc în conducerea Curţii de Conturi a României.

Surse politice convergente au declarat pentru NewsBucovina.ro că Ioan Hurjui ar urma să fie votat de Parlamentul României pentru un mandat de 9 ani în echipa de conducere a CCR, urmând a deveni consilier de conturi.

Hurjui a fost implicat în mai multe scandaluri, unul pe perioada în care actualul senator PDL Orest Onofrei ocupa funcţia de prefect al judeţului, acesta din urmă intrând în conflict deschis cu şeful CC Suceava pe motiv că nu transmitea Prefecturii rezultatele controalelor efectuate la administraţiile locale şi un altul, când mai multe primării descoperite de controalele Prefecturii ca fiind în neregulă au fost „descărcate de gestiune” în urma controalelor Curţii de Conturi Suceava.

Un alt scandal în care a fost implicat şeful de la CC Suceava a fost când 13 angajaţi ai DGFP Suceava au făcut pângere penală împotriva lui Ioan Hurjui şi a altor angajati ai Curţii de Conturi Suceava, după ce un control al Curţii a stabilit că firma Consiliului Judeţean Suceava, ECOTERM GAZ, trebuie să primească de la stat suma de 23 milioane de lei (230 miliarde de lei vechi), reprezentând TVA dedus, în condiţiile în care angajaţii DGFP refuzau restituirea TVA, problema fiind, la vremea respectivă, în litigiu în instanţele de judecată.

Conform legii, o treime dintre consilierii de conturi din echipa de conducere sunt reînnoiti o dată la trei ani, acum urmând a fi reînnoite 6 posturi, care trebuie să reflecte reprezentarea politică din Parlament, Curtea fiind în subordinea acestuia.

Coaliţia de guvernământ doreşte ca din cele 6 posturi reînnoite, 3 să fie ale PDL, 1 al UDMR, 1 pentru minoritati, altele decât cea maghiară si doar 1 au oferit opoziţiei, formată din PSD, PNL si PC.

Din acest motiv, opozitia refuză “oferta” si nu va numi candidatul, caz în care Curtea nu poate funcţiona legal.


Intră acum și în grupul de