12 strazi din centrul Sucevei ar putea fi modernizate cu bani economisiti din licitatii la proiecte europene (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Municipalitatea suceveană va promova un nou proiect de reabilitare a unui număr de 12 străzi din oraş, în condiţiile în care în urma licitaţiilor de execuţie a celor cinci proiecte din PIDU finanţate prin POR, s-au făcut economii de trei milioane de euro.

Anunţul a fost făcut miercuri de primarul Sucevei, Ion Lungu, care a explicat că prin PIDU, municipiul reşedinţă de judeţ beneficiază de 22 de milioane de euro, iar în urma licitaţiilor, costurile de execuţie a celor cinci proiecte se ridică la 19 milioane de e euro. El a arătat că pentru suma de trei milioane de euro, municipalitatea va depune un nou proiect pentru modernizarea unui număr de 12 străzi din municipiu. „E vorba de străzi vechi, mai mici, dar care sunt în zona centrală a oraşului”, a spus primarul.

În municipiul Suceava sunt în derulare cinci proiecte prin PIDU finanţate prin POR. Cel mai important proiect, de modernizare a zonei centrale a municipiului Suceava, în valoare de nouă milioane de euro, prevede în principal construcţia a două parcaje subterane cu 108 şi 55 de locuri, amenajarea unei piaţete care va primi numele de “Piaţa Ştefan cel Mare” şi reabilitarea pavajului pietonal cu dale din granit. Alt proiect este cel de reabilitare a iluminatului public în municipiu de la intrarea dinspre Fălticeni spre ieşirea spre Botoşani şi prevede instalarea a 171 de stâlpi noi de iluminat şi 642 de corpuri de iluminat noi, iar al treilea proiect este cel pentru construcţia Centrului Tradiţiilor Bucovinene, care va avea prevăzute spaţii expoziţionale şi spaţii pentru producţia de artizanat.

Un alt proiect, în valoare de cinci milioane de euro prevede reabilitarea a 14 străzi şi modernizarea Parcului Şipote, iar un proiect de creştere a siguranţei şi prevenirea criminalităţii, ce prevede supravegherea spaţiului public din municipiu cu 72 de camere de luat vederi fixe şi 36 de camere mobile, a fost inaugurat în luna mai.


Intră acum și în grupul de