Departamentul de Stat al SUA atrage atentia ca o sentinta a Curtii de Apel Suceava nu este respectata


Intră acum și în grupul de

Departamentul de Stat al Statelor Unite ale Americii a avertizat în ultimul raport publicat privind libertatea religioasă internaţională că o decizie a Curţii de Apel Suceava nu este respectată.

În raport se face referire la cazul Cathedral Plaza, judecat de Curtea de Apel Suceava, în cazul unei clădiri cu 19 etaje construite în zona de protecţie a catedralei romano-catolice Sf. Iosif din Bucureşti.

“Pe data de 3 noiembrie 2010, Curtea de Apel Suceava a pronunţat o hotărâre în favoarea Arhiepiscopiei Romano Catolice anulând autorizaţia de construire a dezvoltatorului. În ciuda hotărârii judecătoreşti şi a repetatelor proteste din partea Arhiepiscopiei Romano Catolice şi a credincioşilor, dezvoltatorul nu a încetat lucrările de construcţie”, se arată în raportul Departamentului de Stat al SUA.

Arhiepiscopia Romano-Catolică îşi exprimă speranţa, într-un comunicat de presă de vineri, că recenta vizită la Washington a preşedintelui României, care a coincis cu atenţionarea Departamentului de Stat al SUA, va impulsiona autorităţile române să pună rapid în aplicare hotărârea Curţii de Apel Suceava şi să fie demolată construcţia Cathedral Plaza.

În raportul Departamentului de Stat al SUA se mai arată că s-au întâlnit cazuri în care grupările religioase în minoritate în România nu primesc avizele autorităţilor locale pentru construcţia de unităţi de cult, unul dintre cazurile semnalate de Biserica Adventistă fiind în localitatea suceveană Bursuceni.


Intră acum și în grupul de