IPJ Suceava a dat startul „Saptamanii Prevenirii Criminalitatii” (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Începând de luni, Inspectoratul Judeţean de Poliţie a demarat în judeţul Suceava cea de-a VI-a ediţie a campaniei intitulate „Săptămâna Prevenirii Criminalităţii”. Derulată an de an sub coordonarea Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul IPJ Suceava, acţiunea se încadrează într-un proiect desfăşurat pe plan naţional.

Startul a fost dat pe parcursul dimineţii, în cadrul unei conferinţe de presă, în care a fost prezentat calendarul activităţilor programate, calendar ce cuprinde campanii de informare a elevilor, simpozioane şi mese rotunde, sesiuni de comunicări, dar şi acţiuni concrete derulate cu tineri suceveni sau pe principalele arterele rutiere din judeţ.

„Cu toţii ne dorim o viaţă mai sigură pentru familiile noastre, copiii noştri, pentru întreaga comunitate! Ca poliţişti, membri ai comunităţii, grija noastră este, înainte de toate, să veghem la liniştea şi siguranţa tuturor iar dezvoltarea strategiilor ţintite în mod eficient pe prevenirea criminalităţii în comunitatea suceveană este o prioritate a poliţiei”, a declarat cu privire la derularea acestei campanii comisar şef Nicuşor Ioan Todiruţ, şeful IPJ Suceava.

Prima zi a „Săptămânii Prevenirii Criminalităţii” a mai cuprins pe parcursul după-amiezii, după cum ne-a comunicat insp. Ionuţ Epureanu, coordonator Compartiment Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, şi un simpozion derulat la Suceviţa în compania proprietarilor de pensiuni din zonă, având ca temă „Siguranţa caselor de vacanţă şi a turiştilor” încercându-se implementarea unor metode mai bune de pază şi protecţie a acestora.

Pe parcursul zilei de marţi, va fi lansată campania „Să exmatriculăm violenţa”, realizată în parteneriat cu Prefectura Suceava şi Fundaţia pentru Dezvoltarea Familiei şi Dezvoltare Comunicare, având ca locaţii pentru derularea ei unităţile de învăţământ primar, liceal şi gimnazial din municipiul reşedinţă de judeţ şi împrejurimile acestuia.


Intră acum și în grupul de