Hotii de lemne, cautati cu elicopterul de politistii din judetul Suceava


Intră acum și în grupul de

Hoţii de lemne din pădurile judeţului Suceava sunt căutaţi, zilele acestea, de către poliţişti cu elicopterul. Acţiunea se încadrează într-o amplă campanie derulată la nivelul Inspectoratului General al Poliţiei Române, conform datelor puse la dispoziţie de compartimentul informare publică din cadrul instituţiei.

Acţiunea este derulată sub coordonarea Direcţiei de Ordine Publică din cadrul I.G.P.R. şi poliţiştii cu atribuţii „pe linia prevenirii şi combaterii faptelor ilegale privind regimul silvic din Suceava, Maramureş şi Neamţ pentru prevenirea şi combaterea tăierilor ilegale de arbori din păduri şi a faptelor ilegale asociate din exploatarea, circulaţia, depozitarea, prelucrarea şi comercializarea materialului lemnos”.

Astfel, începând de marţi dimineaţă, angajaţii MAI din cele trei judeţe amintite, împreună cu specialişti silvici, au declanşat acţiunea silvică în cadrul căreia echipajele mixte de control sunt sprijinite din aer de un elicopter al Inspectoratului General al Aviaţiei din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor, care va coordona echipele de la sol.

„În cadrul acţiunii, care se va finaliza la sfârşitul săptămânii, vor fi efectuate controale în fondul forestier, la ocoale silvice de stat şi private, precum şi la 11 depozite şi instalaţii de material lemnos, în vederea verificării legalităţii exploatării, prelucrării şi comercializării materialului lemnos”, au declarat surse din cadrul IGPR.


Intră acum și în grupul de