Angajatii Romtelecom Suceava s-au apucat de studii in cadrul unui proiect de recalificare profesionala (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Pe fondul reducerii anuale a numărului angajaţilor din cadrul Romtelecom, precum şi a viitoarelor disponibilizări care se arată la orizont, conducerea Sindicatului Liber Independent Telecomunicaţii „Bogdan Vodă” Suceava a decis că nu ar fi rău deloc dacă membrii săi ar învăţa şi altă meserie decât ceea ce, unii dintre ei, au făcut aproape o viaţă întreagă.

Astfel, în cadrul proiectului european intitulat “O şansă pentru viitor”, implementat de SLITc Suceava în luna iulie, peste 110 de angajaţi ai companiei vor fi cursaţi şi atestaţi în meseria de agent comercial, considerată de liderii de sindicat “o reconversie profesională ce se potriveşte oraşului cu cele mai multe centre comerciale din România”.

Începând de joi, primii cursanţi care s-au înscris la aceste studii au început deja orele pentru a obţine o recalificare profesională.

Potrivit declaraţiilor oferite de Lavinia Răzlog, responsabil diseminare, proiectul este finanţat prin Fondul European Social prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013.

Pentru buna derulare a acestuia, în sprijinul SLITc Bogdan Vodă Suceava a venit Filiala judeţeană a Blocului Naţional Sindical care asigură pe lângă sprijinul moral şi logistica absolut necesară desfăşurării cursurilor.

“E o altă formă de luptă sindicală, putem spune una modernă aleasă de noi pentru a acorda o şansă angajaţilor din Romtelecom, dar şi altora din sectoare de activitate diferite. Implementarea proiectului va fi realizată în final de 18 formatori care vor preda doritorilor tot ce trebuie să ştie pentru a fi specializaţi în noua meserie pe parcursul a 1080 de ore în total”, a adăugat preşedintele Sindicatului Liber Independent Telecomunicaţii „Bogdan Vodă” Suceava, Aleodor Nichifor.


Intră acum și în grupul de