Universitatea „Stefan cel Mare” Suceava se confrunta cu un deficit major de personal. Afla aici de cati angajati mai are nevoie institutia suceveana


Intră acum și în grupul de

Universitatea “Ştefan cel Mare” (USV) Suceava se confruntă cu un deficit de personal, resursa umană de care ar mai fi nevoie pentru a se acoperi toate domeniile instituţiei de învăţământ superior, fiind de 300 de angajaţi.

Declaraţia aparţine rectorului USV, prof. dr. ing. Adrian Graur care consideră că lipsa resursei umane este o problemă foarte importantă pentru instituţia pe care o conduce. „Avem probleme cu retribuţia şi cu recrutarea resursei umane. Trebuie să fie clar că, în condiţiile în care absolvenţi din domeniul electronică, calculatoare, pleacă la o firmă multinaţională sau privată şi primesc retribuţii încă din prima lună de serviciu, de 500-600 de euro, este dificil să îl aduci pe << cel mai bun >> în universitate, pe un salariu de aproximativ 200 de euro. Aici e clar că şcoala are de pierdut. La acest moment ne confruntăm cu un deficit de 300 de oameni”, a declarat Adrian Graur, în timpul unei conferinţe de presă.

În acelaşi context, rectorul a clarificat că această problema este legată şi de faptul că de peste trei ani de zile, la USV nu se poate realiza recrutarea de personal. „Recrutarea nu o putem face în campanie. Este un proces relativ lent, iar pe lângă aceasta trebuie să fie clare perspectivele pe care le asiguri oamenilor respectivi pe viitor. Există posibilitatea să nu mai primesc finanţare pentru domeniile pe care se pot face angajări, lucru care ar duce inevitabil la stricarea relaţiilor interumane”, a apreciat Graur.


Intră acum și în grupul de