„Trenuletul lecturii” şi „Atelier de jurnalism pentru adolescenti”, la „Noaptea Bibliotecilor”, la Suceava


Intră acum și în grupul de

Biblioteca Bucovinei „I.G.Sbiera” organizează în data de 1 octombrie, evenimentul cultural naţional intitulat „Noaptea Bibliotecilor” la Suceava, informează directorul instituţiei sucevene, Gabriel Cărăbuş.

Evenimentul este unul de talie naţională, fiind serbat la aceeaşi dată în mai multe biblioteci din ţară, scopul proiectului fiind acela de a readuce în vederea cetăţenilor, mersul la bibliotecă, cititul de plăcere şi nevoia de documentare, în contextul digital al anului 2011.

Conform directorului bibliotecii de la Suceava, Gabriel Cărăbuş, evenimentul se va desfăşura între orele 18.00-00.15 şi va conţine următorul desfăşurător:

Ora 18.00 – Să vină noaptea!!… Noaptea Bibliotecilor (deschiderea activităţilor)

Ora 18.05-18.30 – „Trenuleţul lecturii”/Dă-i un nume mascotei secţiei pentru copii!

Ora 18.30-19.00 – Teatru de păpuşi (Centrul Cultural „Bucovina” – secţia Şcoala de Arte „Ciprian Porumbescu”)

Ora 19.00-19.30 – Mini-spectacol folcloric (Centrul Cultural „Bucovina” – secţia Şcoala de Arte şi Meserii „Ion Irimescu”)

Ora 19.30-20.00 – Mini-concert muzică de cameră (Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu)

Ora 20.00-21.00 – Atelier de jurnalism pentru adolescenţi (cu L. D. Clement şi Tiberiu Cosovan)

Ora 21.00-22.30 – Unplugged in My Library: Urban BucovinArt. Poezia oraşului şi muzică pe acoprisş. Ai Carte, ai Party (un Jam Session cu scriitori, editori, bibliotecari, cititori, redactori, cronicari, muzicieni şi… frumoşii nebuni ai artelor)

Ora 22.30-23.30 – Biblioteca publică în era digitală

Ora 23.30-23.55 – Să ne pregătim de „miezul nopţii” (scenete umoristice, anecdote, bancuri, epigrame…)

Ora 23.55-00.05 – „Bate gongul… la bibliotecă”

Ora 00.05-00.15 – „Se stinge lumina”…

În paralel: Ora 18.00 – 23.00 – „Să cunoaştem biblioteca!”

Ora 19.00-21.00 – „Primeşte un portret de la Mihai Pînzaru PIM”

Alte activităţi: Ajută bibliotecile publice: „Donează o carte”; „Noaptea iertării” – fiecare abonat care a întârziat să returneze o carte, o poate returna fără penalizări; „Înscrie-ţi prietenul la bibliotecă” – concurs cu premii pentru cititorii care îşi vor aduce un prieten pentru a se înscrie la bibliotecă; Face-painting şi… multe alte surprize.

La Suceava, manifestarea „Noaptea bibliotecilor” este susţinută de: Biblioteca Bucovinei „I.G.Sbiera”, Consiliul Judeţean Suceava, în parteneriat cu Centrul Cultural „Bucovina” şi Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu”.

Potrivit site-ului noapteabibliotecilor.ro, organizatorii “Nopţii Bibliotecilor” sunt Asociaţia Excedo în parteneriat cu Asociaţia Naţională a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România şi Asociaţia Marketer Club. Conform aceleiaşi surse, ideea „Nopţii Bibliotecilor” a pornit de la o ipoteză statistică: „dacă măcar un sfert dintre cei care au călcat o dată printr-o bibliotecă în ultimii zece ani ar reveni cel puţin o dată pe an într-o sală de lectură, starea de spirit în bibliotecile României s-ar schimba semnificativ”.


Intră acum și în grupul de