Emiterea de file CEC fara acoperire a adus dosare penale pentru trei suceveni


Intră acum și în grupul de

Pe parcursul unei singure zile, Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava a confirmat, la propunerea IPJ Suceava, începerea urmăririi penale, în trei dosare pentru săvârşirea infracţiunii de emiterea unei file CEC fără a avea în cont disponibil la tras.

Conform datelor puse la dispoziţie de Biroul de presă din cadrul IPJ Suceava, în primul caz un sucevean de 49 de ani este acuzat că, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale din Suceava a emis în beneficiul unei firme din Miercurea Ciuc, judeţul Harghita, o filă CEC ca şi garanţie de plată. La data introducerii la plată în bancă în 23.06.2011, aceasta a fost respinsă pe motiv lipsă total disponibil în cazul prezentării la plată. În plus fila CEC nu avea completate rubricile la data emiterii, fiind în sumă de peste 76.700 lei.

Alt sucevean de 31 de ani, din comuna Todireşti, administrator al unei societăţi comerciale din localitate, a emis în cursul lunii martie şi aprilie 2010 câte o filă CEC către 11 societăţi comerciale, fără a avea disponibilul suficient la tras, toate filele CEC fiind completate cu data falsă, respectiv 20– 30 zile anterior datelor efectiv înscrise pe acestea.

Şi un bărbat de 53 ani, din municipiul Suceava, se bucură de atenţia poliţiştilor după ce în calitate de împuternicit să administreze o societate comercială, a emis în data de 30.04.2010 şi la 19.06.2010 câte o filă CEC către o firmă din Târgu Neamţ, fără a avea disponibilul suficient, filele CEC fiind completate şi cu data falsă.

În toate cazurile după definitivarea cercetărilor se va dispune procedural.


Intră acum și în grupul de