Evaziune de 800 de milioane de lei vechi, descoperita la doua gatere din judetul Suceava


Intră acum și în grupul de

Două zile de controale au fost suficiente pentru a fi descoperită o evaziune fiscală de 800 de milioane de lei vechi la două gatere care îşi derulează activitatea pe raza localităţii Vicovu de Sus, judeţul Suceava.

Verificările au fost efectuate pe parcursul zilelor de joi şi vineri de o echipă formată din cadre ale Serviciului de Investigare a Fraudelor şi specialişti ai Inspectoratului Teritorial de Regim Silvic şi Vânătoare Suceava , pe linia descoperirii şi combaterii ilegalităţilor în domeniul industrializării lemnului pe raza judeţului Suceava.

Rezultatele au apărut imediat după ce la control a intrat şi C.Iosif, de 31 ani, din oraşul Vicovu de Sus, membru al unei întreprinderi de tip familial şi administrator al unei societăţi comerciale, care au ca obiect de activitate prelucrarea primară şi comercializarea lemnului.

Pe lângă achiziţiile fictive trecute în registrele contabile pentru diminuarea bazei impozabile şi sustragerea de la plata taxelor şi impozitelor datorate statului echipele de control au găsit şi peste 190 de metri cubi de cherestea răşinoase pentru care administratorul vicovean nu a putut justifica provenienţa.

Materialul lemnos a fost indisponibilizat în depozitul societăţii, fiind instituite măsuri de asigurare a pazei perimetrului de către poliţişti ai Serviciului Intervenţie Rapidă Suceava şi ai Secţiei de Poliţie Rurală Vicovu de Jos, urmând, cu sprijinul Direcţiei Silvice Suceava, să se procedeze la ridicarea materialului lemnos confiscat şi predarea acestuia în custodia Ocolului Silvic Marginea.

Împreună cu Garda Financiară şi Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava se continuă cercetările urmând să se dispună procedural.


Intră acum și în grupul de